Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Meclis yeni başkanını seçiyor

Meclis yeni başkanını seçiyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 15:58:57

Meclis yeni başkanını seçiyor
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "geçersiz oy" açıklamasına ilişkin, "Bu anlayış, Adalet ve Kalkınma Partisi adayının seçilmesi sonucunu yaratır. O zaman bir başka ittifak vardır demek burada" dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, Devlet Bahçeli'nin, Meclis Başkanı seçiminin 4. turunda partisinin geçersiz oy kullanacağına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Muhalefet partilerinin Meclis Başkanı seçiminde ilk sınavını vereceğini belirten Hamzaçebi, "Gönül isterdi ki bir araya gelip Adalet ve Kalkınma Partisi adayı dışında bir adayı desteklesinler. Maalesef bugün bu noktanın çok uzağına düşmüş bulunuyoruz. Doğru olmadı. İyi bir başlangıç yapabilirdik" diye konuştu.

MHP'nin, adayları Ekmeleddin İhsanoğlu için CHP'den destek beklediğinin hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, şunları söyledi:

"Böyle bir şey olabilir mi? Cumhuriyet Halk Partisi, Sayın Deniz Baykal'ı aday göstermiş ve son dakikada MHP diyor ki 'Gelin Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na siz oy verin. Zamanında bunu beraber Cumhurbaşkanı adayı göstermiştik.' Zamanında çatı aday olarak gösterdik. O orada kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı, bitti. Tekrar Ekmeleddin Bey'e oy verin demek, doğru bir yaklaşım değil. Çözüm getiren bir yaklaşım değil. Çözümsüzlüğün bir şekilde masum gösterilmesi gibi bir tavırdır bu.

Bu anlayış, Adalet ve Kalkınma Partisi adayının seçilmesi sonucunu yaratır. Yani görünüşte 'kimseyi desteklemiyorum' derken öte taraftan Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Meclis Başkanı seçiliyor ise o zaman bir başka ittifak vardır demek burada."

Hamzaçebi, "Bu koalisyona bir işaret mi?" sorusuna "O yönde açıklamalar yapıldı ama henüz o konuda konuşmayı yine de erken sayıyorum" yanıtını vedi.

Haber Ara