Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Meclis Başkanı Kahraman'ın İçtüzük daveti

AK Parti İstanbul Milletvekili Dalkılıç:- 'Bülent Tezcan'ın, Meclis Başkanımız İsmail Kahraman'ın davet yazısını bir kez daha okumasını istiyoruz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-08 17:12:24

Meclis Başkanı Kahraman'ın İçtüzük daveti
AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, "Bülent Tezcan'ın, Meclis Başkanımız İsmail Kahraman'ın davet yazısını bir kez daha okumasını istiyoruz." dedi.

Dalkılıç, beraberinde bazı AK Parti'li milletvekilleriyle, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Mecliste grubu bulunan partilere yaptığı içtüzük davetine ilişkin, CHP'nin açıklamalarını değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın "Meclis Başkanı'nın çağrısı mevzuata uygundur ama teamüle aykırıdır. Çağırdığı grup başkanları arasındaki Binali Yıldırım partisinin lideri değildir" gibi nezaketsiz sözler sarf ettiğini belirten Dalkılıç, şunları söyledi:

"TBMM Başkanı Kahraman'ın bu konudaki muhatabı grup başkanları ve başkanvekilleridir. Tezcan'a hatırlatmak isterim ki Binali Bey, AK Parti Grup Başkanımız ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'dır. Davet ve muhatapları son derece açıktır. Bülent Tezcan'ın, Meclis Başkanımız İsmail Kahraman'ın davet yazısını bir kez daha okumasını istiyoruz. Gerilimin Türkiye'ye bir faydası olmadığı gibi CHP'ye de bir faydası olmayacaktır."

AK Parti'nin tüm kadrolarının, Recep Tayyip Erdoğan'ın lider olduğunu bildiğini, Başbakan Binali Yıldırım'ın da bunu defalarca genel başkanlığı döneminde ifade ettiğini anımsatan Dalkılıç, "Sayın Tezcan eğer bir liderlik tartışması arıyorsa, kendi partisine bakması faydalı olacaktır." dedi.

Dalkılıç, şu görüşlerini paylaştı:

"Tezcan'ın liderlikten kastı seçim başarısızlıklarını sürekli mazeretler üreterek kapatmaya çalışan, millet adına sorumluluk almaktan kaçan, toplumu sürekli geren, sürekli çark etmek gibi çözümsüzlüğü kendisine yol haritası olarak belirlemiş olan bir liderlikten bahsediyorsa, tartışmasız CHP Genel Başkanı"na bakması yeterlidir."

Haber Ara