Dolar

32,2093

Euro

34,7190

Altın

2.445,26

Bist

10.218,58

Masal kahramanları TED İzmir Koleji'nde

TED İzmir Koleji, öğrencilerin masal anlatma, dinleme ve okumaya ilgisini uyandırmak, hayal dünyalarını geliştirmek, ana dilini doğru kullanma bilinci kazandırmak amacıyla 'Masal Kahramanları' etkinliği düzenledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-05 15:29:09

Masal kahramanları TED İzmir Koleji'nde
TED İzmir Koleji, öğrencilerin masal anlatma, dinleme ve okumaya ilgisini uyandırmak, hayal dünyalarını geliştirmek, ana dilini doğru kullanma bilinci kazandırmak amacıyla "Masal Kahramanları" etkinliği düzenledi.

Masalın, ulusal ve evrensel değerlerin aktarılması ve benimsetilmesinde, çocuğun hayâl dünyasının geliştirilmesinde, soyut kavramları algılama yeteneğiyle dili kullanma becerilerinin geliştirilmesinde önemli bir yeri olduğunu belirten TED Koleji yetkilieri öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Okulda düzenlenen" Masal Kahramanları" etkinliği ile 5. sınıf öğrenciler giydikleri rengârek kostümlerle birer masal kahramanına büründü. Kıyafetleriyle birlikte yaptıkları sunumlarda büründükleri karakterleri anlatan öğrenciler, günboyu kostümleriyle okulda dolaşıp küçük kardeşleriyle de masallar ve kahramanları hakkında bilgiler paylaştı.

Öğrenciler hem kötünün önünde sonunda kaybedeceğini hem de mutlu sonla biten yaşanmışlıkların ancak erdemli ve iyi bir birey olarak gerçekleşebileceğini eğlenirken keşfetme fırsatı yakaladı.

Haber Ara