Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Manisa'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

Manisa'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 11:58:51

Manisa'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu
Manisa'da "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınan 26 kişi adliyeye sevk edildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında il merkezinde 35 ayrı noktaya yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından Manisa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

"Terör örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, finanse etmek, anayasal düzeni değiştirmek" iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar, midibüslerle adliyeye götürüldü.

"Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 35 kişiden ilk etapta aralarında iş adamı, avukat, doktor, banka çalışanlarının da bulunduğu 29 zanlı gözaltına alınmış, 3 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Soruşturmada "bir numaralı şüpheli" Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 6 kişi aranıyor.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 10 Kasım'da, aralarında Fetullah Gülen'in de olduğu 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Başsavcılık, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın deşifresi, örgütlü olarak hükümeti devirmek ve anayasal düzeni yıkıp devleti ele geçirmek için doğrudan faaliyet yürüten kişilerin tespiti, örgütün her türlü ticari, eğitim öğretim, sosyal etkinlik, basın yayın ve matbaa işlemleri, internet yayıncılığı başta olmak üzere her türlü faaliyetinin araştırılması, hukuka uygun ve hukuk dışı faaliyetlerinin tespiti" için çok yönlü çalışma başlatıldığı bildirmişti.

Haber Ara