Dolar

32,1922

Euro

34,9672

Altın

2.407,92

Bist

10.400,48

Manisa'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

Manisa'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 18:42:48

Manisa'daki 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu
Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç-Bir-Sen) Genel Başkanı Günay Kaya, "paralel devlet yapılanması" kapsamında dün sendikalarının Manisa şubesine düzenlenen operasyona tepki göstererek, "Her türlü darbeye karşıyız. 17-25 küresel darbe operasyonuna da karşıyız. Gelip de şimdi bu kadar net bir görüntüsü olan, net bir sözü olan sendikaya bu tür şeylerle iftira atmak, ufak da olsa leke sürmeye çalışmak, çamur at izi kalır mantığıyla bu tür şeyleri yapmak talihsizliktir" dedi.

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ve Toç-Bir-Sen Manisa Şubesine Cumhuriyet savcılığının izni ile Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından "paralel devlet yapılanmasına kaynak sağlandığı, himmet ve bağış adı altında para toplandığı, kurum kaynaklarının usulsüz aktarıldığı ve kurum içerisinde örgüte eleman desteği sağlandığı" iddiasıyla operasyon düzenlendiğini anımsattı.

Sendikalarının Manisa Şubesine operasyon düzenlenmesine anlam veremediklerini ifade eden Kaya, soruşturmayı sükunetle ve metanetle takip edeceklerini kaydetti.

Hukuk devletinde yaşadıklarını bu anlamda herhangi bir yaralarının olmadığını belirten Kaya, şunları söyledi:

"Bu anlamda bir yara yokki gocunmamız olsun. Ağzımızda sarımsak yokki kokusundan rahatsızlık duyalım. Abdestimizden kuşkumuz yokki namazımızdan kuşkumuz olsun. Biz Memur Sen olarak ve Toç-Bir-Sen olarak 17-25 Aralık küresel operasyonundan beri milli iradenin yanında ve küresel operasyonun karşısında en net duran, bu anlamda duruşunu, sözünü de millettin yanında millet egemenliğinin yanından esirgemeyen bir konfederasyon ve ona bağlı sendikalardan birine bu şekilde bir soruşturma açmak demek, kuştan süt çıkar, öküzün altında buzağı çıkar ama böyle bir iddiada bulunmak mantık dışıdır."

Kaya, operasyonlarda sonuçların bekledikleri gibi çıkacağını, hiçbir delil olmayacağını, duruşlarının, çalışmalarının ve sözlerinin ortada olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Her türlü darbeye karşıyız. 17-25 küresel darbe operasyonuna da karşıyız. Gelip de şimdi bu kadar net bir görüntüsü olan, net bir sözü olan sendikaya bu tür şeylerle iftira atmak, ufak da olsa leke sürmeye çalışmak, çamur at izi kalır mantığıyla bu tür şeyleri yapmak talihsizliktir. Fevkalade nezaketsizliktir. Sendika adına bunu şiddetle kınıyorum. Soruşturmayı sükunetle, metanetle takip edeceğiz ve sonucunda da bize bu iftirayı atanlarla ilgili hukuk düzeninde hesabımızı soracağız."

Haber Ara