Dolar

32,2897

Euro

35,1008

Altın

2.477,19

Bist

10.449,76

Manisa'da kadınlara yönelik 'yakın savunma' kursu

Manisa'da kadınlara yönelik 'yakın savunma' kursu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 18:47:17

Manisa'da kadınlara yönelik 'yakın savunma' kursu
Manisa'da kadın ve çocuklara yönelik açılan yakın savunma sporu kursu, özellikle annelerin ilgisini çekti.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi'nde açtıkları kursla öncelikle sağlıklı yaşam kültürünün yaygınlaşmasını amaçladıklarını, daha sonra kadın ve çocukların kendilerini savunabilmeleri için pratik bilgiler edinmelerini amaçladıklarını söyledi.

Kurs açılalı 1 ay olmasına rağmen yüze yakın kadın ve çocuğun talebine yanıt vermeye çalıştıklarını dile getiren Şengül, "Amacımız her şeyden önce spor yapmak ve yaptırmaktır. Yakın savunma sporu kursuna gelen kadınların kendilerini güvende hissetmek istediklerini görüyoruz. Kursa özellikle annelerin ilgi gösterdiğini gözlemliyoruz. Halen 6 anne, çocuğuyla birlikte kursa gelerek bu sporu öğreniyor" diye konuştu.

Kurs eğitmeni ve Dünya Yakın Savunma Sporu İl Temsilcisi Nurşen Aydın ise altyapısı Türkiye'de geliştirilen bu sporun 7 yıldır yapıldığını belirtti.

Sporun özellikle kadınların kapkaç ve saldırı gibi olaylara karşı savunma yapabilmelerini içeren tekniklere sahip olduğuna işaret eden Aydın, "Burada hem annelere hem de çocuklara bu sporu öğretmeye, anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Alican (9) ve Alp (5) adındaki çocuklarıyla birlikte spor yapmaya gelen anne Nur Şengül, kötü niyetli insanlara karşı kendisini güvende hissetmek ve hayata daha pozitif bakmak için bu sporu yaptığını söyledi.

10 yaşındaki kızı Bengü Su ile kursa katılan Zuhal Südütemiz de "Daha önce oğlum tekvando yapıyordu. Şimdi ben de kızımla beraber savunma sporunu öğrenmek istiyorum. Sporu seviyorum. Bu kursa kendimi savunmak amaçlı katıldım" dedi.

Haber Ara