Dolar

32,2883

Euro

34,7892

Altın

2.408,83

Bist

10.266,55

Maliye Bakanı Ağbal:

-'Bugün Osmaniye'ye geldik ve şehit kardeşimizin cenazesine katılıp kederli ailesiyle beraber olduk. Bir defa daha gördüm ki kimse bu milletin sırtını yere getiremez'- 'Suriyeli kardeşlerimizin gelecekleri bir Türkiye var ama bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Biz gidemeyiz de zaten. Bütün bu coğrafya Allah'ın izniyle bu millete emanettir'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-01 22:44:49

Maliye Bakanı Ağbal:
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bugün Osmaniye'ye geldik ve şehit kardeşimizin cenazesine katılıp kederli ailesiyle beraber olduk. Bir defa daha gördüm ki kimse bu milletin sırtını yere getiremez." dedi.

Ağbal, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç'un Osmaniye'deki cenaze töreninin ardından geldiği Kilis'te, belediye tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfındaki programda konuşan Ağbal, yaşanan elim kaza nedeniyle ülke olarak üzüntü duyduklarını söyledi.

Allah'tan tüm şehitlere rahmet dilediğini belirten Ağbal, şöyle konuştu:

"Mekanları cennet olsun. Onlar şehitlerdir, ölü değillerdir. Rabb'imin verdiği kısmetle bugün Osmaniye'ye geldik ve şehit kardeşimizin cenazesine katılıp kederli ailesiyle beraber olduk. Bir defa daha gördüm ki kimse bu milletin sırtını yere getiremez. Onlar bu memleketin birliği, dirliği, beraberliği ve bayrağı için kanlarını feda ettiler. Büyük kahramanlıklar, büyük destanlar yazdılar. Bugün orada hep beraber kardeşimizi ebediyete uğurladık."

Ülke ve millet olarak zor dönemlerden geçtiklerini dile getiren Ağbal, "Başta Kilis olmak üzere bu bölgede yaşananlar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşadığımız hadiseler karşısında devlet olarak, bütün bu terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele etmek için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Suriye'deki savaşa ve Türkiye'ye etkisine değinen Ağbal, Kilis'in, yaşanan olaylar sonrası meydana gelen sıkıntıları en çok göğüsleyen illerden birisi olduğuna dikkati çekti.

Bakan Ağbal, Kilis'in, Türk halkının ensar özelliğini, tüm dünyaya sözde değil bilfiil yaşatarak gösterdiğini vurgulayarak, "Gerçekten Kilisli kardeşlerimizin Suriyeli muhacirlere göstermiş olduğu misafirperverlik tarihe geçecek. Suriyeli kardeşlerimizin gelecekleri bir Türkiye var ama bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Biz gidemeyiz de zaten. Bütün bu coğrafya Allah'ın izniyle bu millete emanettir. İslam ümmeti hep buraya bakıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza bakıyor." ifadelerini kullandı.


Haber Ara