Dolar

32,3841

Euro

34,6882

Altın

2.409,30

Bist

10.111,27

Malezya Başbakanı hakkındaki yolsuzluk suçlamaları

Malezya Başbakanı hakkındaki yolsuzluk suçlamaları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 21:07:15

Malezya Başbakanı hakkındaki yolsuzluk suçlamaları
Malezya'daki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, Başbakan Necip Rezak'ın şahsi hesabındaki 700 milyon doların kaynağının kamu fonları değil şahsi bağışlar olduğunu açıkladı.

Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, fonlar ve bağışçılarla ilgili detaylı bir raporun başsavcılığa gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, "İncelememiz, Başbakan'ın hesaplarına aktarıldığı anlaşılan 700 milyon doların bağışçılardan geldiği, 1MDB fonlarından gelmediğini göstermiştir" denildi.

Komisyon açıklamasında, polis ve merkez bankasının, devlete ait 1MalaysiaDevelopment Bhd (1MDB) adlı yatırım şirketine yönelik soruşturmalarının devam ettiği kaydedildi.

The Wall Street Journal, bir ay önce yaklaşık 11 milyar dolar borcu bulunan 1MDB şirketiyle ile ilgili soruşturmada yer alan belgelerin, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak Başbakan Rezak'a ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığının gösterdiğini ileri sürülmüştü.

Rezak, herhangi bir kanıta dayandırılmayan bu iddiaları, Malezya'nın 29 yıl iktidarda kalan eski Başbakanı Mahathir Muhammed'in ortaya attığını savunmuştu. Necip Rezak, Muhammed'in, "Ülkenin demokratik yollarla seçilmiş başbakanını devirmek için siyasi bir sabotaj kampanyası" yürüttüğünü söylemişti.

Haber Ara