Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Malatya'da 'usulsüz dinleme' davası

Malatya'da 'usulsüz dinleme' davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 18:15:25

Malatya'da 'usulsüz dinleme' davası
Malatya'da dönemin Seferberlik Bölge Başkanı, üst düzey askeri personel ve eşleri ile akademisyenler ve polislerin aralarında bulunduğu 18 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 8 emniyet mensubu hakkında açılan davanın ilk duruşmasında, sanık polisler için Malatya Valiliğinden soruşturma izni alınması için yargılamanın durdurulmasına karar verildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanıklar Ali E, Halil K, Yalçın Ö, Adnan A, İsmail K, Fatih A. ve Muhammet Ç, hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Timur A. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, müştekilerden dönemin Malatya Seferberlik Bölge Başkanı Mustafa Kök ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Aydın ile sanık avukatları da hazır bulundu.

Sanık avukatlarından Mehmet Akif Canpolat ve Arif Taşçı, sanık polislerin "dinlemeleri görevlerini yerine getirirken yaptıklarını" savundu.

Sanıklar hakkında soruşturma izni alınmadan dava açıldığını belirten avukatlar, bu nedenle yargılanmanın durdurulmasını talep etti.

Sanık polisler de avukatlarının beyanlarına katıldıklarını dile getirerek, yargılamanın durdurulmasını istedi.

Müştekiler Kök ve Aydın, sanık polislerden şikayetçi olduklarını kaydederek, davanın sonuna kadar görülmesini talep etti.

Duruşma savcısı Veysel Ertarğın da 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında valilikten soruşturma izni talep edilmesini, izin verilinceye kadar yargılamanın durdurulmasını istedi.

Talepleri dinleyen Mahkeme Başkanı Müzeyyen Yıldırımoğlu, 4483 sayılı kanunun ilgili maddelerine atıfta bulunarak, sanıklar hakkında soruşturma için izin alınması gerektiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında soruşturma açılıp açılmamasına ilişkin izin için dosyanın Malatya Valiliğine gönderilmesine, cevap gelene kadar da yargılamanın durdurulmasına karar verdi.

Haber Ara