Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov Karadağ'da

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov Karadağ'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 16:14:06

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov Karadağ'da
Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Karadağ'da, Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç ile görüştü.

Karadağ'ın eski başkenti Cetinye'deki cumhurbaşkanlığı konutunda gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkilerin ve iki ülkenin AB'ye üyelik süreçlerinin ele alındığı bildirildi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İvanov, cumhurbaşkanlığı döneminde ikinci kez Karadağ'ı ziyaret ettiğini anımsatarak, bunun iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi olduğunu kaydetti.

Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin, ticaretin ve yatırımların artırılması konularını ele aldıkları aktaran İvanov, iki ülkenin kara ve demir yollarıyla bağlanmasını öngören projeler hakkında da görüştüklerini, bu projeler gerçekleşmeden ekonomik işbirliğinin de beklenilen seviyede olamayacağını söyledi.

İvanov, ülkesinin AB'ye üyelik sürecinin "haksız yere" ve "uluslararası hukuka aykırı" şekilde engellendiğini savunarak, "Aynı şekilde NATO üyeliğimiz de engelleniyor. AB'nin birçok sorunla karşı karşıya olduğunun bilincindeyiz. Yine de AB'nin genişlemesinin süreceğini ve hızlanacağını umuyoruz" ifadesini kullandı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Vuyanoviç de ikili ilişkilerin geliştirilmesinin her iki ülkenin çıkarına olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ortaklığın ve iletişimin sürmesi gerektiğini dile getirdi.

Hem Karadağ'ın hem Makedonya'nın AB ve NATO'ya üyelik sürecinde ülkeler olduğuna işaret eden Vuyanoviç, "Makedonya'nın AB'ye katılım müzakerelerine başlaması ve NATO'ya üyelik sürecindeki engellerin kaldırılması tüm bölgenin çıkarına olacak" dedi.

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, Karadağ'daki temasları kapsamında ayrıca, Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç ve Başbakan Milo Cukanoviç ile de görüşecek.

Haber Ara