Dolar

32,2272

Euro

34,8852

Altın

2.430,89

Bist

10.549,94

Madde bağımlılığından kick boksla kurtuldu

Madde bağımlılığından kick boksla kurtuldu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 11:09:52

Madde bağımlılığından kick boksla kurtuldu
HAKAN FURKAN - Adıyaman'da, yaklaşık 3 yıl madde kullanan Engin Doğunç'un hayatı kendisine el uzatan antrenörü sayesinde değişti.

Kick boks il temsilcisi Haluk Erdoğan tarafından 2009 yılında keşfedilen 22 yaşındaki Engin, 6 yılda bir Türkiye şampiyonluğu, bir Türkiye ikinciliği ve bir de dünya üçüncülüğü elde etti.

İki yıldır süren sakatlıktan kurtulan mili sporcu, yeniden çalışmalara başlayarak, eylül ayında gerçekleştirilecek Dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak dövüşlerine olan merakı sebebiyle kick boksa yöneldiğini söyledi.

Zamanla kendini geliştirdiğini belirten Engin Doğunç, "Daha önce bulunduğum ortam çok kötüydü. Sigara ve madde kullanıyordum. Spora başladıktan sonra kişiliğimde büyük farklılık oluştu. Bu değişim, yaptığım spor ve bulunduğum ortam sayesinde gelişti. Spor, beni kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdı. Antrenörüm sayesinde buralara kadar gelerek, önemli derecelere imza attım" dedi.

- "Hedefim dünya şampiyonluğu"

Spor sayesinde sosyal yaşamının da iyi yönde değiştiğini belirten Engin, kötü olan derslerinde de başarılı olduğunu ifade etti.

Spora başladığında bu kadar ilerleyeceğini tahmin etmediğini dile getiren Engin, antrenmanlara başladıktan sonra potansiyelinin ortaya çıktığını kaydetti.

Milli sporcu olduktan sonra üniversiteye başladığını vurgulayan Engin Doğunç, şöyle konuştu:

"Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ikinci sınıfta okuyorum. Tüm bunlar spor sayesinde oldu. Spor olmasaydı belki çok farklı bir konumda olurdum. İki yıldan beri sakatlığım vardı. Şu an iyiyim ve çalışmalarımı sürdürüyorum. Hedefim dünya şampiyonluğuna imza atmak."

Sporun faydasına işaret eden Engin, madde bağımlısı gençlere sevdikleri alana göre spor yapmalarını tavsiyesinde bulunarak, "Onların durumlarını ancak ben anlarım. Niçin öyle olduklarını biliyorum. Madde kullanan kardeşlerimin spora yönelmelerini istiyorum. Maddeye verdikleri parayı spora versinler. İnsan bedeni o maddeyi kullanacak kadar ucuz değil" değerlendirmesinde bulundu.

- "Geldiği ortamdaki gençlere el uzatacak"

Adıyaman Kick Boks İl Temsilcisi Erdoğan da kick boksa ilginin dünyada her geçen gün arttığını, bu anlamda Adıyaman'da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Madde kullanan gençlere yönelik bir baba, kardeş, ağabey gibi çalışma yürüttüklerini belirten Erdoğan, Engin'in de bu çalışmalar sayesinde spora kazandırıldığını kaydetti.

Engin'in gelecek vadettiğini vurgulayan Erdoğan, "Kısmet olursa Engin'in bundan sonraki hedefi dünya şampiyonluğu. Ondan sonra da kısa bir süre sonra hayata atılarak antrenör olacak. Geldiği ortamdaki gençlere el uzatarak onları spora kazandıracak" dedi.

Haber Ara