Dolar

32,8306

Euro

35,2300

Altın

2.447,51

Bist

10.471,32

LYS-4 sosyal bilimler sınavı

LYS-4 sosyal bilimler sınavı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 11:54:50

LYS-4 sosyal bilimler sınavı
Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) ile başladı. Sınav salonlarında ter döken üniversite adayları için, aileleri okul önlerinde dua etti.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde sınava girecek öğrenciler, aileleriyle sabah saatlerinden itibaren okulun önünde beklemeye başladı. Ana kapıdan girişte kontrolden geçirilerek bahçeye alınan öğrenciler, sınava girecekleri fakültelerin önünce kuyruklar oluşturdu.

Hukuk Fakültesi'nde sınava giren öğrenciler ve sınav görevlilerinin üstleri, emniyet görevlileri tarafından arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Adayların sınav binasına girmelerinin ardından bazı veliler, İstanbul Üniversitesi'nin çevresinde çocuklarını beklemeye başladı. Velilerden bazıları Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Sınava giren Deniz Devrim Karabulut, çocukluğundan bu yana sınavlardan heyecan duymadığını belirtti. Karabulut, "Sözel sınavına tarih bölümünü istediğim için giriyorum. Ya olmazsa diye ufak bir korkum var. Televizyondan tarih programları izleyerek hazırlanmaya çalıştım, dershaneye gittim. Ankara'da okumak istiyorum" diye konuştu.

Öğrenci Nilüfer Bayram da sınava iyi hazırlandığını aktardı. Bayram, öğretmenlik ya da rehberlik danışmanlık bölümünde okumak istediğini anlatarak, "Heyecanlıyım. Emeklerimizin karşılığını almayı hepimiz istiyoruz. İstanbul'da okumak istiyorum ama sonuçlar gösterecek" ifadelerini kullandı.

Murat Eryaşar, "Hazırlandık. İnşallah istediğim bölümü kazanacağım. Reklamcılık veya ona yakın bir bölümde okumak istiyorum. İnşallah iyi bir sonuç alırım" dedi.

Ayşe Nesrin Mert, asıl puan beklediği sınav bugün olmadığı için heyecanlı olmadığını kaydetti. Sınav ortamının stres yarattığına dikkati çeken Mert, "Yarın asıl sınavım olduğu için daha heyecanlı olacağım. Bu ortamı görünce biraz gerildim. Planlı çalıştım. Denemeler iyiydi. İstanbul'daki bir devlet üniversitesinde okumak istiyorum" şeklinde konuştu.

Veli Mustafa Mert, sınavların hem çocukları hem de diğer öğrenciler için zor bir dönem olduğunu söyledi. Kızına çok destek verdiğini ifade eden Mert, "Biz de destek olmak için gerekli eğitimleri aldık. Kendileri için elimizden geleni yaptık. Kendileri de inşallah bu noktada bilinçlidirler. Tüm herkes için hayırlı olsun bu sınav" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin ilk girdiği LYS-4 sosyal bilimler sınavı saat 10.00'da başladı. LYS-4 tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. LYS-4'te, tarih testi, coğrafya-2 testi ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testi yer alıyor.

Haber Ara