Dolar

32,5102

Euro

34,8004

Altın

2.444,72

Bist

9.915,62

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn Gazze'de

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn Gazze'de

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-08 16:50:12

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn Gazze'de
Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Gazze'nin içinde bulunduğu durumu "Afet" olarak nitelendirdi.

Asselborn, bugün Gazze'ye ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Gazze'nin içinde bulunduğu durumu "Afet" olarak nitelendirerek kentin tekrar imar edilmesi sürecinin hızlandırılması çağrısında bulundu.

Gazze'de yaşayan genç neslin daha iyi bir hayat hak ettiğini söyleyen Asselborn, "Buradaki gençler şiddet içerisinde yaşamak istemiyor. Bugün, Gazze'nin kalkınmasına ve kentteki yardım projelerinin devam etmesine destek vermek için buradayım" ifadelerini kullandı.

Gazze'ye yönelik ambargonun kaldırılmasıyla İsrail ve Filistinliler arasında yeni gerginliklerin önüne geçileceğini ve "gençlerin kalplerindeki umudun desteklenmesi" gerektiğini dile getiren Asselborn, ülkesinin Filistinlilere siyasi ve mali destek verdiğini ve bunun farklı şekillerde devam edeceğini belirtti.

Asselborn ayrıca, ülkesinin Filistin topraklarında şiddetin durması ve barışın hayat bulması için iki devletli çözüm temelinde çalışmak istediğini vurgulayarak dün Filistinli yetkililerle yaptığı görüşmede, Yahudi yerleşim yerlerinin yasa dışı olduğunun altını çizdi.

Ramallah'taki temaslarının ardından bugün Erez sınır kapısından Gazze Şeridi'ne giriş yapan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'un burada da bir dizi temaslarda bulunması bekleniyor.

Haber Ara