Dolar

32,5205

Euro

34,8955

Altın

2.435,07

Bist

9.915,62

Lassa, İstanbullu şoförleri 'Yola Sağlam Çık'aracak

Lassa, İstanbullu şoförleri 'Yola Sağlam Çık'aracak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 11:30:40

Lassa, İstanbullu şoförleri 'Yola Sağlam Çık'aracak
Brisa'nın lastik sektöründe 41'inci yılını kutlayan markası Lassa, "Yola Sağlam Çık" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 17-18 Haziran'da İstanbullu uzun yol şoförleriyle bir araya gelecek.

Brisa'nın açıklamasına göre, Lassa uzun yol sürücülerini daha sağlıklı bir yaşama teşvik etmek için 5 yıl önce hayata geçirdiği "Yola Sağlam Çık" projesi kapsamında bir kez daha Türkiye turu başlattı.

Lassa proje ekibinin, 2015 Türkiye turundaki son durağı İstanbul'da Akçansa olacak. İstanbullu uzun yol şoförleriyle 17-18 Haziran tarihlerinde bir araya gelecek olan Lassa ekibi, doğru beslenme ve düzenli egzersiz konularında yönlendirmelerde bulunacak.

Türkiye turunda 32 şehirde 44 farklı noktayı ziyaret edecek olan Lassa proje ekibi, sağlıklı beslenmeden fiziksel egzersizlere kadar birçok farklı konuda ağır vasıta ve uzun yol sürücülerini bilgilendiriyor.

Lassa "Yola Sağlam Çık" projesi çerçevesinde yapılan ölçüm, test ve değerlendirmelerden faydalanan uzun yol şoförlerine, kendilerine özel tavsiyelerin de yer alacağı sağlıklı yaşam rehberi hediye ediliyor.

Sürücüler, eğitimlerin yanı sıra tavla, langırt ve sumo güreşi gibi aktivitelere de katılarak gün içinde yol yorgunluğunu atma ve bir mola alma imkanı buluyor.

Uzun yol sürücüleriyle birebir görüşmeler doğrultusunda, spor eğitmenleri sabah uyanıldığında küçük egzersiz hareketleriyle kasları esnetmenin ve uzun yoldayken 2-4 saatte bir mola vererek, yürüyüş ve açma-germe hareketleriyle kasların kasılmasını önlemenin önemine vurgu yapıyor.

Beslenme uzmanları ise aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durulması, bunların yerine daha hafif ve besin değeri yüksek gıdaların tercih edilmesi gerektiğine işaret ediyor.

Haber Ara