Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kuveyt Turk'ten sukuk ihraci

Kuveyt Turk'ten sukuk ihraci

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 15:49:14

Kuveyt Turk'ten sukuk ihraci
Kuveyt Türk, 350 milyon dolarlık sermaye benzeri sukuk ihraç etti.

Banka açıklamasına göre, Kuveyt Türk, 10 yıl vadeli ve 350 milyon dolar tutarında Türkiye'nin ilk yatırım yapılabilir dereceye sahip sermaye benzeri sukuk (kira sertifikası) ihracını gerçekleştirdi. 5. yılın sonunda itfa opsiyonlu sukuk ihracına yatırımcılardan 350 milyon doların üzerinde talep geldi.

Kuveyt Türk'ün, katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak yapılandırdığı işlem, bankalar tarafından yurt dışında ihraç edilen en yüksek tutarlı sermaye benzeri sukuk olma niteliği taşıyor. İşlem aynı zamanda katılım bankaları tarafından gerçekleştirilen en yüksek tutarlı sermaye benzeri (katkı sermaye) sukuk ihracı oldu.

KFH Capital Investment Company'nin Global Coordinator; Abu Dhabi Islamic Bank, Dubai Islamic Bank, Emirates NBD, HSBC, KAMCO Investment Company, KFH Capital Investment Company, Noor Bank ve QInvest kuruluşlarının ise düzenleyici lider banka olarak rol aldığı işlemde 9 farklı ülkeden 20'nin üzerinde yatırımcı sukuk satın aldı.


-"Daha güçlü bir büyümeye imkan sağlayacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, ihracın, işleme özel kurulan KT Sukuk Company Ltd tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Uyan, şunları kaydetti:

"Yurt dışında Tier II sukuk olarak adlandırılan katkı sermaye sukuku, bankamızın sermaye yeterlilik rasyosunu yukarı çekerek daha güçlü bir büyümeye imkan sağlayacaktır. KT Sukuk Company'nin Kuveyt Türk'ten devraldığı varlıklardan elde edilen gelirler sukuk sahiplerine dağıtılacak.

Fitch Ratings tarafından BBB- yatırım yapılabilir sertifika olarak derecelendirilen sukuk, İrlanda Borsası'na kote edildi. Yıllık yüzde 7,90 kira getirisi olan sukukun sermaye piyasalarındaki dar likidite şartları altında başarılı bir şekilde tamamlanması uluslararası yatırımcının Kuveyt Türk'e olan güveninin teyididir."

Haber Ara