Dolar

32,2835

Euro

34,9627

Altın

2.449,56

Bist

10.173,42

Kunduz'daki hava saldırısı

Kunduz'daki hava saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 19:36:23

Kunduz'daki hava saldırısı
" Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı General John Campbell, Kunduz kentinde 22 kişinin hayatını kaybettiği Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) faaliyet gösterdiği hastaneye yönelik hava saldırısının, Taliban ateşine maruz kalan Afgan güçlerinin talebiyle yapıldığını söyledi.

Afganistan'daki ABD ve koalisyon güçlerinin en üst düzeydeki komutanı General Campbell, Pentagon'daki basın toplantısında, Kunduz'da geçtiğimiz günlerdeki ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarınca gerçekleştirildiği iddia edilen hastane saldırısına ilişkin soruları yanıtladı.

ABD'li yetkililerin saldırının hemen ardından yaptığı, saldırının "ABD güçlerinin karşı karşıya olduğu tehlikeye yanıt olarak" gerçekleştirildiği açıklamasını düzelten Campbell, şunları kaydetti:

"Düşman mevzilerinden ateş aldıklarını söyleyen Afgan kuvvetlerinin, ABD güçlerinin hava desteğini talep ettiklerini 3 Ekim'de öğrendik. Hemen sonrasında Taliban tehlikesini ortadan kaldırmak için bir hava saldırısı yapıldı ve bazı siviller kazara vuruldu. Bu, ABD güçlerinin tehdit altında olduğu ve onlar için bu hava saldırısının gerçekleştirildiğine yönelik ilk baştaki raporlardan farklı."

Campbell, saldırıda hastanenin yanlışlıkla mı vurulduğu veya ABD güçlerinin bir hata mı yaptığına yönelik herhangi bir açıklamada bulunmadı.

"Eğer hatalar yapıldıysa bunları paylaşacağız" ifadesini kullanan Campbell, ABD Savunma Bakanlığı'nın olaya ilişkin kapsamlı soruşturmasının sürdüğünü belirterek, daha fazla bilgi paylaşamayacağını dile getirdi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde, MSF'nin işlettiği hastaneye, hafta sonu ABD uçaklarınca yapıldığı iddia edilen hava saldırısında, 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Ara