Dolar

32,2741

Euro

34,7826

Altın

2.407,62

Bist

10.275,32

Kültür ve Turizm İl Müdürleri Toplantısı

Kültür ve Turizm İl Müdürleri Toplantısı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 12:05:59

Kültür ve Turizm İl Müdürleri Toplantısı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Türkiye turizmi son 20 yılda bu noktaya geldiyse bizim ortak akılla bunu çok daha ileriye götürmemiz lazım. 1990'da Türkiye'de turistik belgeli yatak sayısı Yunanistan'ın Rodos adasının gerisindeydi. Bugün Türkiye dünyada en çok turist gelen 6. ülke. Şimdi bizim bu hikayeyi alıp daha büyütmemiz lazım." dedi.

Bakan Yardımcısı Yayman, Vilayetler Evi'ndeki Kültür ve Turizm İl Müdürleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, büyük Türkiye ruhunun el birliğiyle ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bakanlığın daha iyi hizmet vermesi için çalıştıklarını ifade eden Yayman, kültür ve sanat alanındaki eksikliklerin giderilmesi için tüm il müdürleri ve bürokratlara büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Yapılacak işler için mazeret istemediklerini aktaran Yayman, "Öğrenilmiş çaresizlik. Bunu asla kabul etmiyoruz. Biz eğer Cumhurbaşkanımız bize söylediyse, cumhuriyetimizin 100. yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri hedefi koyduysa biz bunu yapabiliriz." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele konusunda taviz verilmemesini isteyen Yayman, kendilerine her yerde Türkiye'de güvenlik sorunu bulunduğunun söylendiğini, buna karşılık kendilerinin "Berlin ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenlidir. Paris ne kadar güvenliyse Ankara da o kadar güvenlidir. Moskova ne kadar güvenliyse Antalya da o kadar güvenlidir." yanıtını verdiklerini aktardı.

Bu nedenle ülkenin tanıtımı konusunda daha etkin olunması gerektiğini vurgulayan Yayman, şunları kaydetti:

"Türkiye turizmi son 20 yılda bu noktaya geldiyse bizim ortak akılla bunu çok daha ileriye götürmemiz lazım. 1990 yılında Türkiye'de turistik belgeli yatak sayısı Yunanistan'ın Rodos adasının gerisindeydi. Bugün Türkiye dünyada en çok turist gelen 6. ülke, gelir bakımından, 11-12. sırada. Bunu özel sektör zaten kendi dinamizmiyle yaptı. Şimdi bizim bu hikayeyi alıp daha büyütmemiz lazım. Bunu biz beraber yapacağız."

Bakan Yardımcısı Yayman, konuşmasının ardından il müdürlerinin istek ve önerilerini dinledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, daha önce iştirak edileceği duyurulmasına rağmen program değişikliğinden dolayı toplantıya katılmadı.

Haber Ara