Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-20 17:07:55

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili, "Kalemin silahla susturulmaya çalışılması dünyanın pek çok yerinde maalesef devam eden ancak sonuç alınmamış bir şeydir" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilere açıklamasında, Sancak'a yönelik silahlı saldırının bir kişiye değil tüm medyaya, sivil topluma, halkın haber alma özgürlüğüne yapıldığını söyledi.

Star Grubu'na ve Sancak ailesine geçmiş olsun temennisinde bulunan Çelik, "Etrafımızdaki ülkelerde kalemin silahla susturulması şeklindeki bu hain eylemler belli savaş kampanyalarının, belli siyasi projelerin parçası olarak devam ettiriliyor" diye konuştu.

- "Bu tip çağrılar Türkiye'nin güvenliği açısından da olumsuz sonuçlar doğurur"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Milli Güvenlik Kurulunun toplanması ve sıkıyönetimin ilan edilmesi çağrısı" ile ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Çelik, "Bu tip ifadeler genelde Türkiye'nin güvenliğine hizmet eden ya da vatanseverlik ifadeleri olarak gözükebilir. Fakat şunu unutmayalım; Türkiye'de sivil siyasete, demokrasiye zarar veren demokrasiyi ya da sivil siyaseti gölgeleyen bu tip çağrılar her zaman için Türkiye'nin güvenliği açısından da olumsuz sonuçlar doğurur" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de bir hükümetin olduğunu ve devletin kurumlarının işlediğini belirten Çelik şöyle devam etti:

"Güvenlikle ilgili tedbirler alınıyor, bu yürüyor. Şimdi kamu düzenini sağlamaya dönük bu faaliyetlere destek vermenin pek çok siyasi yolu varken bütün bu siyasi yolları ıskalayıp sadece bu tip sıkıyönetim gibi konuları gündeme getirmek çok uygun talepler olmaz. O bakımdan şu anda kamu düzeninin, güvenliğinin sağlanmasına dönük, milli birlik ve kardeşliğin korunmasına dönük hükümetin uyguladığı tedbirlere partilerin bir milli siyaset meselesi olarak bakıp destek vermeleri daha doğru olur. Sıkıyönetim gibi açıklamalar Türkiye'de her zaman başka tür çağrışımlar yapan açıklamalardır. Bunun herhangi bir siyasi destek paketi ortaya konulmaksızın böylesine tek başına bir argüman olarak zikredilmesi yanlış anlaşılmalara yol açacak ve uygun olmayan bir açıklamadır diye düşünüyorum."

- Okulların bayram sonrası açılma ihtimali

Çelik, bir soru üzerine, okulların Kurban Bayramı sonrası açılmasına yönelik taleplerle ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamayı da değerlendiren Çelik, dünyada turizm sektöründe ciddi bir krizin yaşandığını söyledi.

Turizmcilerden, okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi yönünde talep geldiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Tabii şu anda bir şey söyleyemiyorum. Bana sorulduğu için ifade ediyorum. Ben konuyu Milli Eğitim Bakanımız ile görüştüm. Kendileri konuyla ilgili bugün titiz bir çalışma yapacaklarını, olur ya da olmaz, bununla ilgili bir sonuca varmaya çalışacaklarını söylediler. Kendileri çalışmalarını yaptıktan sonra konuyu Başbakanımıza götüreceğiz ve ne tür bir sonuca vardığımızı sizlerle paylaşacağız. Bu kamuoyu gündeminde çok fazla yer aldığı için ve ayrıca Türkiye'deki turizm camiasının böyle bir talebi olduğu için kendileriyle görüştüm. Bu taleple ilgili bu görüşmeyi yaptığımı ve Başbakanımıza sunacağımızı ifade etmiş oldum."

- "Uçak başına 6 bin dolar yardım yapıyoruz"

Rus turistlerin Türkiye açısından büyük bir pazar olduğunu vurgulayan Çelik, Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların sonucunda Rus ekonomisinde daralma yaşandığını söyledi.

Çelik, Rusların yurtdışı seyahatlerinde azalma olduğuna işaret eden Çelik, Rus turistlerin harcama kapasitesinde de ciddi azalma yaşandığını dile getirdi. Bunun Türkiye'nin turizmini de olumsuz etkilediğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Etrafımızdaki pek çok ülke bundan olumsuz etkileniyor. Ama en olumsuz etkilenenlerden biri biziz doğal olarak. Bu çerçeveden baktığımızda da biz birtakım tedbirler geliştiriyoruz bununla ilgili. Geliştirdiğimiz tedbirlerin başında tanıtım kampanyasını daha yoğunlaştırmak, bu pazara dönük olarak faaliyetlerimizi daha arttırmak. Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan gelenlere uçak yardımını arttırdık. Uçak başına 6 bin dolar yardım yapıyoruz, tur operatörlerine yardım yapıyoruz. Kredilerine karşılık olarak. Bu çerçevede bu yardımları daha da uzattık."

Haber Ara