Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kudüs'teki gerginlik

Kudüs'teki gerginlik

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 00:02:19

Kudüs'teki gerginlik
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'teki olayları değerlendirmek üzere polis merkezinde güvenlik toplantısı düzenledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun İç Güvenlik Bakanı Gilad Ardenne, Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat'ın yanı sıra İsrail polisi üst düzey yetkililerinin katıldığı güvenlik toplantısında Kudüs'teki son durumları değerlendirdiği belirtildi.

Kudüs'teki polis merkezinde düzenlenen toplantının başında Netanyahu'nun dünkü alan gezisinde, İsrail ordusunu, bugün ise polis birliklerini denetlediğini söylediği kaydedilen açıklamada, "Saldırganlar ve kanunları ihlal edenler karşısında kararlılıkla çalışıyoruz. Sahadaki birliklerimizin sayısını arttırdık. Ayrıca güvenlik birimleri ve polislere olaylara müdahale sırasında gerekli yolları kullanma imkanı veriyoruz" sözlerine yer verildi.

- 1 Filistinli yaralandı

Öte yandan Kudüs kentinin girişinde Filistinli bir gencin, askerler tarafından vurulduğu bildirildi.

İsrail Kanal 2 televizyonunda yer alan habere göre, Kudüs kentindeki ez-Zaim kontrol noktasına, İsrail askerlerini ezmek için aracıyla girdiği iddia edilen genç, askerlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. İsrail polisi, 27 Eylül pazar akşamından beri Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedelerde zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılar yaşanıyor.

İsrail güvenlik kabinesi ise geçen salı günü, "Batı Şeria ve Kudüs'te çeşitli gerekçelerle evlerin yıkılmasında acele etme, idari tutukluluğun kapsamını genişletme, Batı Şeria ve Kudüs'teki güvenlik önlemlerini artırma, Eski Şehir ve Harem-i Şerif'ten uzaklaştırma" gibi uygulamaların yer aldığı yeni düzenlemelere imza atmıştı.

Haber Ara