Dolar

32,2281

Euro

35,1308

Altın

2.467,06

Bist

10.319,96

Kudüs'te cenaze töreni

Kudüs'te cenaze töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-19 00:07:19

Kudüs'te cenaze töreni
İsrail askerlerinin 23 Kasım'da, "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurarak öldürdüğü Filistinli Hudeyl Avad, düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

İsrail yönetiminin bu sabah Filistin tarafına teslim ettiği Hudeyl Avad'ın (14), Ramallah'taki tıp merkezine konulan cenazesi, buradan alınarak kalabalık bir kortej eşliğinde ailesinin yaşadığı Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiye mülteci kampına getirildi. Avad, Kalendiye Mülteci Kampı Büyük Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kudüs'te 23 Kasım günü "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurularak öldürülen 14 yaşındaki Avad'ın cenazesi bu sabah, İsrailli yetkililerce Ramallah'ın batısındaki Ofer askeri kontrol noktasında Filistin tarafına teslim edilmişti.

- 56 Filistinlinin cenazesi hala İsrail'de tutuluyor

İsrail kaynaklarına göre Batı Şeria ve Kudüs'te "bıçakla veya araçla saldırı girişiminde bulundukları" iddiasıyla vurularak öldürülen 56 Filistinlinin cesedi, hala İsrail tarafında tutuluyor.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs'ten, hemen hemen her gün "İsraillilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Haber Ara