Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kopenhag'da 'Aşure Yürüyüşü'nde silahlı saldırı

Kopenhag'da 'Aşure Yürüyüşü'nde silahlı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 21:36:50

Kopenhag'da 'Aşure Yürüyüşü'nde silahlı saldırı
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen "Aşure Yürüyüşü" sırasında silahını ateşleyen kişi, linçten polisin müdahalesiyle kurtuldu.

Kopenhag'da Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Nörrebro semtindeki tren istasyonunun yanında, binlerce katılımcının bulunduğu yürüyüş sırasında, kimliği belirtilmeyen bir kişi silahlı saldırıda bulundu.

Linçten polisin müdahalesiyle kurtulan saldırgan, olayda hafif yaralandı.

Kopenhag polisi tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili 29 yaşındaki bir Iraklı'nın gözaltına alındığı duyuruldu.

Zanlının üzerinden silah çıkmadığı belirtilen açıklamada, "Şu anda gerçek bir silah mı yoksa kuru sıkı bir silahtan mı ateş edildiğini bilemiyoruz. Ancak silah seslerini duyan insanlar doğal olarak büyük bir panik yaşadı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, saldırgan dışında kimsenin zarar görmediği, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Emniyet yetkilisi Henrik Vedel ise DR kanalında yaptığı açıklamada, olayın kişisel bir hesaplaşma olduğunu, yürüyüşle ilgisinin bulunmadığını kaydetti. Vedel, "Saldırganın yürüyüşteki bir grupla öncelere dayanan bir sorunu olduğunu öğrendik. Olay sırasında bir arbede yaşanmış ve saldırgan baskı hissedince silahına başvurmuş" dedi.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları ise "saldırganın yürüyüş sırasında havaya 4-5 el ateş açarak bazı kadınlara fiziksel saldırıda bulunduğunu, bunun üzerine kalabalıktan bir grubun DAEŞ mensubu olduğunu düşündükleri kişiye müdahale ettiğini" anlattı.

Haber Ara