Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Komşudaki kriz pistte avantaja dönüştü

Komşudaki kriz pistte avantaja dönüştü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-11 11:57:50

Komşudaki kriz pistte avantaja dönüştü
ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Pist Şampiyonası 5. ayağını, 14-16 Ağustos tarihlerinde Yunanistan'ın Serez kentinde düzenleyerek, farklılık yaratmaya çalıştıklarını ifade etti.

İzmir'deki yarışla Yunanistan'daki yarışın maliyetlerinin yakın olduğuna dikkati çeken Uçar, AA muhabirine, komşudaki ekonomik krizi avantaja dönüştürdüklerini söyledi.

İki ülke arasındaki dostluğu da geliştirdiklerini belirten Uçar, uygun avantajların tümünün Yunanistan'da bir araya geldiğini anlattı.

Bulgaristan'da da daha önce yarıştıklarını hatırlatan Uçar, "Yunanistan'daki ekonomik krizi avantaja dönüştürdük. Maliyetlerin çok düşük olmasının yanı sıra iki ülke arasında dostluğu da geliştiriyoruz. Sporcularımızı aynı pistten sıkıldıkları için daha keyifli yarışabildikleri Serez'e götürüyoruz. Yunanistan'da şu an maliyetler de çok düşük. Yedek lastik temini ve kira bedelleri gayet uygun. Tüm bu avantajları bir araya getiriyoruz" diye konuştu.

-"Serez Pisti İstanbul'a daha yakın"

Uçar, organizasyonun bir ayağını 4-5 senedir Yunanistan'da düzenlediklerini hatırlatarak, Serez Pisti'nin, İstanbul'a daha yakın olduğunu belirtti.

Türkiye Pist Şampiyonası ayaklarını İzmir ve Yunanistan'ın Serez kentinde gerçekleştirdiklerini belirten Uçar, şöyle devam etti:

"Serez kentindeki pist, İzmir'deki pistten İstanbul'a daha yakın. İstanbul merkezli düşünürsek Serez 540 kilometre, İzmir pisti ise yaklaşık 700 kilometre. Organizasyonu ayrıca uluslararası düzeye taşıyoruz. Arzu ederlerse Yunan ve Balkan ülkelerinden gelenler de şampiyonaya katılabiliyor. Türk sporcular yabancı sporcularla yarışma şansını buluyor."

Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, Serez'de profesyonel pistin yanı sıra çocuklar için de pist bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara