Dolar

32,3613

Euro

34,6681

Altın

2.417,11

Bist

10.093,16

Köln'deki Türk Üniversiteleri Fuarına Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi damgası

Almanya Köln'de gerçekleşen, Belçika ve Hollanda'da yerleşik Türkler ve Türkçe bilenler tarafından büyük ilgi gösterilen Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarına Anadolu Üniversitesi Sistemi damgasını vurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-09 14:47:43

Köln'deki Türk Üniversiteleri Fuarına Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi damgası
Almanya Köln'de gerçekleşen, Belçika ve Hollanda'da yerleşik Türkler ve Türkçe bilenler tarafından büyük ilgi gösterilen Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarına Anadolu Üniversitesi Sistemi damgasını vurdu.

Türk Üniversiteleri Fuarına bu yıl ilk kez katılan Anadolu Üniversitesi büyük ilgi gördü. Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve eşi ile Köln Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer tarafından ziyaret edilen Anadolu Üniversitesi standında, Açıköğretim Fakültesi öğretim üyeleri ile görüşen Başkonsolos Engin, "Anadolu Üniversitesi'nin katılımı memnuniyet verici, başarılar dilerim" dedi.

Açıköğretim standı önünde ziyaretçiler zaman zaman kuyruklar oluşturdu. Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, Uzaktan Öğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. T. Volkan Yüzer ve Batı Avrupa Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atilla Doğan ile Batı Avrupa Bürosu yükseköğretim görevlileri Selahatdin Tarhan, Serab Kurt tarafından Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Sistemi, İkinci Üniversite ve Avrupa'daki Türklere yönelik eğitim öğretim hizmetleri hakkında ziyaretçilere bilgi ve tanıtım broşürleri verdiler.

Aileler de Açıköğretim Sistemi Fakültelerine kayıt yaptırmaya karar verdiler

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi hakkında bilgi alan öğrenciler kadar onlarla birlikte gelen aileleri de özellikle ikinci üniversite uygulamasına büyük ilgi göstererek ön kayıtlarını yaptırdılar. Türkiye'de veya Almanya'da fakülte ve yüksekokul mezunu olan anne-babalar da fuarın yoğun ilgi gören standında yeniden üniversiteli olabileceklerini öğrendiklerinde, "Böyle bir hizmetin olduğunu duymuştuk, ancak ayrıntılarını öğrenince tekrar yıllar öncesinin heyecanlarını yaşamak istedik" diyerek ön kayıt yaptırdılar.

Milli eğitimden, yükseköğretime Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları

Fuardaki üniversite stantlarını ziyaretleri sırasında denkliklerinin Türk Eğitim Sistemine göre lise veya dengi okul mezunu olmadığını öğrenen ziyaretçiler, Anadolu Üniversitesinin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürüttüğü Açıköğretim Lisesi Batı Avrupa Programı hakkında bilgilendirildiler. Batı Avrupa Bürosu görevlileri tarafından bu durumda olan gençlere Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Açıköğretim Lisesi Batı Avrupa Programına nasıl kayıt olacakları hakkında bilgi ve broşür verildi.

Medya temsilcilerine de anlatıldı

Almanya'daki Türk medyası tarafından da büyük ilgi gösterilen Anadolu Üniversitesi standına gelen Türkçe medya temsilcilerine açıklama yapan AÖF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi vizyonu olan Anadolu Üniversitesinin, Açıköğretim Sistemi ile nerede Türkçe konuşan birey varsa orada hizmet vereceğini vurguladı.

Uzaktan Öğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. T. Volkan Yüzer ise, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin İkinci Üniversite olanaklarının Avrupa'daki üniversite mezunlarının değişik alanlarda ikinci bir üniversite eğitimi için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Batı Avrupa Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Atilla Doğan da, Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim Sistemi imkânlarını kullanarak 30 yılı aşkın bir süredir Batı Avrupa'daki 7 ülke 12 merkezde yükseköğretim, MEB işbirliğiyle ortaokul ve lise öğretimi hizmeti sunduğunu belirterek, Avrupa'daki 22 ülkede öğrencilerinin bulunduğunu ifade etti. Dr. Doğan www.anadolu-uni.de adresine girerek Batı Avrupa Programları hakkında bilgi alınabileceğini ve 26 Mayıs 2017 tarihine kadar yükseköğretim programlarına başvuru yapılabileceğini anlattı.

Haber Ara