Dolar

32,3681

Euro

34,7602

Altın

2.413,14

Bist

10.045,74

Kocaeli'de banka şubesindekilerin rehin alınması

Kocaeli'de banka şubesindekilerin rehin alınması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-14 17:13:22

Kocaeli'de banka şubesindekilerin rehin alınması
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde banka şubesindeki 12 kişiyi rehin alan ve gerçekleştirilen operasyonda yaralı yakalanan İsmail İ'nin ikamet ettiği Şirinköy Mahallesi'nin muhtarı Ruhşen İşeri, zanlının tavuk bile kesemeyecek karaktere sahip olduğunu söyledi.

İşeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şüpheli İsmail İ'nin iyiliksever olarak tanındığını anlattı.

Şüphelinin mahalledeki kahvehaneye sıkça geldiğini, kötü bir sözüne dahi şahit olmadıklarını belirten İşeri, "Tavuk bile kesemeyecek karaktere sahip bir arkadaşımızdı. Bu olay bize intikal edince şoke olduk. Televizyondan olayı duyduk. Çarşaflı olduğu için tanınmadı. Bu sabaha karşı 03.00 sularında onun olduğunu öğrendim. Emniyetten beni aradılar, ismi söylediler, evine gittik, arama yapıldı, herhangi olumsuz bulguya rastlanmadı. Yaklaşık 15 dakika arama oldu, tutanaklar tutuldu" diye konuştu.

- "Biz inanamadık, şoke olduk"

Mahalle sakinlerinden İzzet Çuvaldız da İsmail İ'nin kendi halinde, sakin bir yapıya sahip olduğunu, böyle bir olayı gerçekleştirebileceğini kimsenin tahmin edemediğini söyledi.

Olayı gerçekleştiren zanlının Suriyeli olduğunun iddia edildiğini anımsatan Çuvaldız, şöyle konuştu:

"Bu olayı İsmail İ'nin gerçekleştirdiğini bilseydik oraya gelir, belki de müdahale ederdik, burada bir sürü yakın arkadaşı var ama bunu niye yaptı, bilemiyoruz. Daha önce ailesinden ayrıldı, tek yaşıyordu. Kimseye zararı olmayan bir kişiydi. Kimsenin kalbini bile kırabilecek yapıda bir insan değildi. Biz inanamadık, şoke olduk. Dün 13.30'ta beraberdik, iki poğaça aldı, yanımızda oturdu. 'Belki Konya'ya gideceğim' dedi, çayını içti ve gitti. Akşam da bu olaylar oldu."

Dün, Gölcük ilçesinde banka şubesindeki 12 kişiyi rehin alan silahlı soyguncu, ikna çabaları sonuç vermeyince gerçekleştirilen operasyonda yaralı ele geçirilmişti. Rehinelerden 8'i pencereden atlayarak, 4'ü ise operasyonla kurtarılmıştı.

Haber Ara