Dolar

32,2584

Euro

35,0698

Altın

2.466,68

Bist

10.319,96

Kızına kavuşmak için Babalar Günü'nde eylem yaptı

Kızına kavuşmak için Babalar Günü'nde eylem yaptı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 15:34:34

Kızına kavuşmak için Babalar Günü'nde eylem yaptı
Bodrum'da tekne imalatı işiyle uğraşan Mustafa Yılmaz, ABD'deki kızına kavuşmak için eylemlerini sürdürüyor.

Yılmaz, eşi Özlem Sofuoğlu'ndan 2003 yılında boşandı. O dönem bir yaşındaki kızları Aylin'i de yanına alan Özlem Sofuoğlu, yurtdışına gitti.

Bu tarihten sonra eski eşine bir daha ulaşamayan Yılmaz, kızını da göremedi. Mahkemelere başvurarak kızını görebilmesi için karar aldıran Yılmaz, 12 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesine rağmen kızından ve eşinden haber alamadı.

ABD'de olduğunu öğrendiği kızına ulaşmak için mücadele veren Mustafa Yılmaz, çeşitlli eylemler yaptı, para ödülü gibi birçok kampanya düzenledi.

- Babalar Günü'nde eylem

Yılmaz, Babalar Günü'nde Bodrum Belediye Meydanı'nda üzerinde Türkçe ve İngilizce, "Kızımı görmek istiyorum", "Sayın Obama bana yardım et", "Aylin Yılmaz, baban seni arıyor", "Kızım nerede?" yazılı dövizler açarak, sesini duyurmaya çalıştı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının Babalar Günü'nü yine babasız geçirdiğini söyledi. Yılmaz, yaptığı yasal başvurulardan bir sonuç alamadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ancak elimde bir mahkeme kararı var. Anne Özlem Sofuoğlu, bu mahkeme kararını hiçe saymıştır. Kızımı bir eşya gibi, bir mal gibi kullanmaktadır. "Suç işlemiştir, polis onu her yerde aramaktadır. Ben 12 yıldır acı çekiyorum. Kızım ne suç işledi de 12 yıldan bu yana baba sevgisinden uzaklaştırıldı? Kızımın ve benim çektiğim acıdan nasıl bir kazanç elde edildi? Acaba kızıma arkadaşları sorduğunda, 'Babalar Günü'nü nasıl geçirdin' dediklerinde kızımın ruh hali nasıl oluyor?"

Özlem Sofuoğlu'nun artık sesini duymasını isteyen Yılmaz, "Bir anne bunları algılayamıyor mu? Algılıyorsa nasıl bir vicdan sahibi, nasıl bir ruh hali içerisindeler? Ben yazıktır, günahtır diyorum. Bu acıya son verilsin artık" diye konuştu.

Yılmaz, sosyal medyadan da yardım istediğini belirterek, internet kullanıcılarının kendisine destek olmasını istedi.

Haber Ara