Dolar

32,8623

Euro

35,2113

Altın

2.451,63

Bist

10.471,32

Kerkük'e bağlı Havice'den kaçışlar devam ediyor

Mekteb Halid bölgesindeki Peşmerge birliğinde Yüzbaşı Ahmed:- 'Bugün 511 sivil Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesine bağlı köylerden kaçarak Peşmerge birliklerine sığındı. Son dönemlerde sadece Havice ilçesi değil ilçeye bağlı tüm köylerden siviller DEAŞ'tan kaçmaya başladı. Gruplar halinde DEAŞ'tan kaçanların sayısı ortalama 300 ila 500 arasında oluyor'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 22:44:09

Kerkük'e bağlı Havice'den kaçışlar devam ediyor
Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Kerkük'ün Havice ilçesinden kaçan 511 sivilin, Mektep Halid bölgesinde bulunan Peşmerge birliklerine sığındığı bildirildi.

Kerkük'ün güneyindeki Mekteb Halid bölgesinde bulunan Peşmerge birlikleri komutanlarından Yüzbaşı Diyar Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Bugün 511 sivil Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesine bağlı köylerden kaçarak Peşmerge birliklerine sığındı. Son dönemlerde sadece Havice ilçesi değil ilçeye bağlı tüm köylerden siviller DEAŞ'tan kaçmaya başladı. Gruplar halinde DEAŞ'tan kaçanların sayısı ortalama 300 ila 500 arasında oluyor.' dedi.

- Kaçan sivillerin sağlık durumu kötü

Son bir haftada Peşmerge birliklerine sığınan sivillerin sağlık durumlarının kötü olduğunu belirten Ahmed, 'Bölgede hastane ve sağlık merkezlerinin kullanılamaz duruma gelmesinden dolayı bölge halkının sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiği, Peşmerge güçlerine sığındıkları zaman daha da netleşiyor. Sivillerin en çok sığındıkları Mekteb Halid bölgesinde sağlık ekiplerimizi artıracağız.' diye konuştu.

Haviceye bağlı Ramle köyünden Remziye Mücbil de 'Oldukça zor ve tehlikeli iki günlük yolculuğun ardından Peşmerge birliklerine ulaştık. DEAŞ'ın bölgemizi ve köylerimizi kontrolü altına almasından bu yana açlık, susuzluk ve sefalet içinde yaşıyoruz. Kızımı ve torunlarımı açlık ve ölümden kurtarmak için hepsini yanıma aldım ve geldim.' dedi

Haber Ara