Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kenya ve ABD arasinda vahsi yasami koruma anlasmasi

Kenya ve ABD arasinda vahsi yasami koruma anlasmasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-26 18:59:06

Kenya ve ABD arasinda vahsi yasami koruma anlasmasi
Kenya ve ABD'nin, kaçak avcılık ve yasa dışı ağaç kesiminin önlenmesi amacıyla anlaşma imzaladığı bildirildi.

Kenya Çevre Bakanı Judy Wakhungu ve ABD İçişleri Bakanı Sally Jewell arasında Nairobi'de imzalanan anlaşma çerçevesinde ABD'nin, Kenyalı vahşi yaşam korucularına eğitim vermesi kararı alındı.

Anlaşma uyarınca, ABD'nin teknoloji, kapasite geliştirme ve adli analiz imkanı sağlayarak Kenya Vahşi Yaşam Servisini destekleyeceği belirtildi.

Jewell, ülkesinin Batı Afrika'daki vahşi yaşam alanlarını korumak için 800 bin dolar yardımda bulunacağını söyleyerek "Çözüm sadece çit çekmek değil, aynı zamanda vahşi yaşamı korumak için yerel halkla çalışmaktır" dedi.

Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, yaptığı açıklamada, ABD'nin, ülkesinin vahşi yaşamı koruma çabasına verdiği desteği överek "Sadece kendimiz için değil, küresel olarak gelecek nesiller için herkesle çalışmaya hazırız. Ülkemizdeki vahşi yaşamın silinip gitmesine göz yumamayız" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama, Kenya'yı ziyareti sırasında, mevkidaşı Kenyatta'ya, Kenya'nın kuzeyindeki vahşi yaşam alanlarını korumak için maddi destek sağlama sözü vermişti.

Haber Ara