Dolar

32,1711

Euro

35,0867

Altın

2.471,47

Bist

10.158,63

Kayak sezonu için hazırlanan pastayı yolda kestiler

Kayak sezonu için hazırlanan pastayı yolda kestiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 15:49:40

Kayak sezonu için hazırlanan pastayı yolda kestiler
Hakkari'de kayakçılar, yoğun tipi nedeniyle kayak merkezine ulaşamayınca, sezon açılışı için hazırladıkları pastayı yolda kesmek zorunda kaldı.

Kent merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Büte Kayak Merkezine gitmeye çalışan kayakçılar, yolda tipiye yakalandı.

Aralarında Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Turgut Besi'nin de bulunduğu kayakçılar, tipi nedeniyle zor anlar yaşadı. Kayakçılar, merkeze ulaşamayınca kente geri dönmek zorunda kaldı.

Besi ve kayakçılar daha sonra yanlarına gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile kayak sezonunun açılışı için hazırladıkları pastayı, yolda kar içinde kesti.

Besi, yaptığı açıklamada, kayak sezonunu açılışını yapmak üzere sabah arkadaşlarıyla kayak merkezine gitmek üzere yola çıktıklarını söyledi.

Tipiye yakalandıkları için yol alamadıklarını anlatan Besi, geri dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Besi, "Kayak pistinin bulunduğu alan ile kent merkezi arasında iklim ve yağış açısından çok büyük fark var. Arkadaşlarımızla kayak pistine ulaşmaya çalıştık ancak yoğun tipi nedeniyle ulaşamadık. Yolda kalan kayağa gönül vermiş arkadaşlarımızla, açılış sezonu için hazırladığımız pastamızı kestik. 2015-2016 kayak sezonumuz Merga Büte Kayak Merkezinde başladı. Kayak pistimiz kullanıma hazır halde ancak bugün ulaşamadık. Ama gidemesek de sezonu açtık. Umarım bu sezon çok mutlu ve huzurlu bir şekilde geçer."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güldal ise yaklaşık bir aydır kayak merkezinde çalışma sürdürdüklerini anlattı.

Güldal, "Pisti düzene soktuk. Kayak evimizi komple elden geçirdik. Bütün ekipmanlarla sezona hazırız. Ancak bugün gerçekten de yoğun bir tipi var. Göz gözü görmüyor. Rüzgar gülü, makinenin çalışmasını engelliyor. Tipi, sürekli yolu dolduruyor. İnşallah yarın hava güzel olursa tüm halkımızı kayağa bekliyoruz" dedi.

Haber Ara