Dolar

32,2081

Euro

35,0881

Altın

2.529,73

Bist

10.643,58

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil, Kuveyt ve Yemenli mevkidaşları ile Körfez krizini görüştü

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-18 23:51:21

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz
Cezayir Dışişleri Bakanı Abdülkadir Mesahil'in, Kuveyt ve Yemenli mevkidaşlarıyla Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizi görüştüğü bildirildi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mesahil'in, Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah el-Halid el-Hamad es-Sabah ile telefonda görüşerek, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizi konuştuğu belirtildi.

Açıklamada Mesahil'in, bölgedeki krizin aşılması için Kuveyt Emiri eş-Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Kuveyt hükümetinin harcadığı mesaiyi takdir ettiği vurgulandı.

Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi'nin de Mesahil'i arayarak ülkesi ve bölgedeki gelişmeler ile Yemen'deki insani krizi ele aldıkları aktarılan açıklamada, Cezayir'in, Yemen'in toprak bütünlüğünden yana tavrı ve ülkedeki tarafların diyalog yoluyla krizi aşmaları çağrısının Mihlafi tarafından takdir edildiğine dikkat çekildi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

Haber Ara