Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kantarcı 'Her hasat bir barış buluşmasıdır'

Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 12'inci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri, düzenlenen yürüyüş ile başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 15:37:05

Kantarcı 'Her hasat bir barış buluşmasıdır'
Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 12'inci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri, düzenlenen yürüyüş ile başladı.

Bu yıl, 'Her Hasat Bir Barış Buluşmasıdır' sloganıyla 12. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri'nin açılışı 'Zeytine Minnet Yürüyüşü' ile başladı.

Ayvalık Belediyesi'nin bando takımının öncülüğünde zeytin köylüleri eşliğinde Aşıklar Köprüsü'nde ilçe merkezine kadar yürüyen protokol ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanında kurulan Zeytin Pazarı'na ulaşarak burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okunmasının ardından yapılan açılış serenomisine katıldı.

Açılışta konuşan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, bereketiyle gelen yeni hasat yılının herkese sağlık, mutluluk, barış ve bereket getirmesini diledi. Ayvalık Ticaret Odası Yötenim Kurulu Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı "Bu yıl her seneden farklı hazırlandık. Malumunuz 15 Temmuz tarihinde ülkemiz ciddi bir tehlike yaşamıştır. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm siyasilerimizin ve halkımızın demokrasiye olan inancı ve kararlı tutumu karşısında ülke bir kaos ortamında kurtulmuştur. Atatürk'ün bize emanet ettiği, laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkıp, bundan sonra iş dünyası olarak daha fazla üretip, daha fazla katma değer sağlamayı amaçlıyoruz. İşte birinci hedefimiz bu olacaktır."dedi.

Kantarcı konuşmasında toplumsal barış vurgusu yaparak "2005 yılında başlayan serüvenimize yıllar içinde önemli mesajlar vererek devam ediyoruz. "Zeytin altından değerlidir" dedik. "Zeytinimi seviyorum" dedik. "Ortak istek, zeytine destek" dedik. "Zeytin varsa hayat vardır"dedik. Ülkemizin şu anda ulusal uzlaşma ve barışa ihtiyacı olduğu için bu yılda "Her hasat bir barış buluşmasıdır" diyoruz. "dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer "12 Ayvalık Hasat Günleri bu gün başlıyor. Büyük bir heyecan var. Katılım çok fazla. Tahmin ediyorum bu üç gün boyunca Ayvalık'ta çok büyük bir ilgi olacak. Yaz günleri gibi kalabalık olacak. Turizme de faydası var. Esas vurgulamak istediğimiz Türkiye'deki zeytinyağı tüketimini artırmak ve Ayvalık Bölgesi'ni çok özel zeytinyağlarının tanıtımını yapmak bizim için çok önemli. Birde biliyorsunuz zeytin yasasını değiştirmek istiyorlar. Onu da istemiyoruz. Zeytinin bu ülkeye neler kazandırdığını, bu güne kadar zeytin sayesinde çok ciddi sayıda ailenin yaşadığını bunları anlatmak istiyoruz."dedi.

Daha sonra Zeytin Pazarının açılışı yapıldı ve stantlar gezildi. 3 gün sürece program çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Haber Ara