Dolar

32,1955

Euro

34,9789

Altın

2.509,12

Bist

10.923,60

Kamalak, 'Kardeşlik Buluşması'nda kadınlara seslendi

Kamalak, 'Kardeşlik Buluşması'nda kadınlara seslendi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 19:54:39

Kamalak, 'Kardeşlik Buluşması'nda kadınlara seslendi
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ülkede akan kanın mutlaka durdurulması gerektiğini belirterek, "Polislerimiz yatağında uyurken, neden öldürülüyor? Milli Görüş iktidarda yoktur, onun için. Ülkemizi yaşanabilir bir yer haline getirmek durumundayız" dedi.

Kamalak, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları tarafından Fatih'teki bir düğün salonunda düzenlenen, "Kardeşlik Buluşması'na" katıldı.

Burada konuşan Kamalak, 1 Kasım seçimlerine yüksek katılımın gerçekleşmesi için kadınlardan çok çalışmalarını istedi.

Türkiye'nin iyi idare edilmediğini savunan Kamalak, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa, seçimlerden sonra bir hükümet çıkmamıştır. Seçimden sonra bir hükümet teşkil edilmediği için tekrar seçime gidiyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Genelkurmay Başkanı 'çete lideri' olarak yargılanmış ve ceza almıştır. İlk defa Suriye konusunda NATO'dan yardım talep ediyoruz. NATO gelip de ne yapacak? Buna 'hayır' dememiz lazım. Bunu da ancak yönetimi ele alarak yapabiliriz" diye konuştu.

NATO'nun karşısında Rusya, Çin, İran ve irili ufaklı devletlerin yer aldığını aktaran Kamalak, çıkacak olası savaşın Türkiye'de yaşanacağını öne sürdü. Mustafa Kamalak, her karışıklıkta ve savaşta ağır faturaların sürekli Müslümanlara ödetildiğini ifade etti.

Emperyalist güçlerin, parçalayarak küçültüp geride bıraktıkları yerleri daha da bölmeyi istediklerini aktaran Kamalak, Ortadoğu haritasının yeniden şekillendirilme planlarının devreye alındığını dile getirerek, "Bölünüp, parçalanmak istenen 22 İslam ülkesinden biri olan Sudan ikiye bölündü, tarihte ilk defa bir Hristiyan devleti kuruldu. Irak'ın durumu malum. Üç ayrı devletin kurulması konuşuluyor. Suriye tam anlamıyla kan gölü. Rusya gelip oraya yerleşti. 'Esed gitsin gitsin' diye tempo tutanlar, şu anda 'Türkiye NATO toprağıdır' diyor, NATO'dan yardım talep ediyor. Oysa 4,5 yıl önce Şam'ı ziyaret ettik ve Esed'ı uyardık. Türkiye'ye geldiğimizde basın aracılığıyla endişelerimizi aktarmaya çalıştık. Malum medya grubu bizleri 'Esedçi' olarak suçladı. 4,5 yıl sonra Türkiye ve dünya, Saadet Partisi'nin dediği noktaya geldi" ifadesini kullandı.

Suriye'deki iç karışıklıkta 300 bin Suriyelinin katledildiğini vurgulayan Kamalak, masum yavruların cesetlerinin sahillere vurmasından sonra birilerinin yaşanan dramı görmeye başladığını söyledi.

- "Yeniden büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz"

"Milli Görüş" düşüncesinde olanların Anadolu'yu fabrikalarla donattığını belirten Kamalak, Saadet Partisi'ne oy verilmemesi için propaganda yapıldığını bildirdi.

Prof. Dr. Kamalak, şöyle konuştu:

"İktidara gelirsek, İnsan Hakları Mahkemesi kuracağız. Kanun, Anayasa'ya aykırı olmaz. Hukuku devreye sokmamız lazım. 40 bin oy alan seçilmeyecek ama 30 bin alan seçilecek. Bu haksızlık değil mi? 40 bin oy almış seçilemezken, 39 bin 999 asla seçilemez. Onun için, bu haksızlığı ortadan kaldırmak için Saadet Partisi Meclise girecek. Milli Görüş'ün temsil edilmediği bir Ortadoğu kan gölüne dönecek. Polislerimiz yatağında uyurken, neden öldürülüyor? Milli Görüş iktidarda yoktur, onun için. Ülkemizi yaşanabilir bir yer haline getirmek durumundayız. NATO'dan medet ummanın bir anlamı yoktur. Kardeşlerimizle İslam Birliği'ni tesis edeceğiz. Alnı ak, başı dik, yeniden büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz."

Programın ardından Kamalak ve partililer, Fevzi Paşa Caddesi'nde yürüdü. Vatandaşlara karanfil dağıtan Kamalak ve partililer, 1 Kasım seçimlerinde partilerine oy vermelerini istedi.

- Şehit ailesine taziye ziyareti

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Hakkari'deki çatışmada şehit olan Üsteğmen Ünal Darboğaz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin Bahçelievler'deki evine gelen Kamalak, Darboğaz'ın dedesi Cemil ve amcası Mahmut Darboğaz'a taziyelerini sundu.

Tüm şehitlerin ailelerine Allah'tan sabır dileyen Kamalak, "Topyekun Türkiye olarak kayıp veriyoruz" diyerek, şöyle konuştu:

"Bir gencin yetişmesi kolay değil. Gencecik bedenler ne yazık ki en verimli dönemde toprağa veriliyor. Bu kanı durdurmalıyız. Çatışmakla, kavga etmekle bir şey elde edilmez. Bu kavga mutlaka ama mutlaka durdurulmalıdır. Bu problemleri mutlaka konuşarak bitirmek lazım. Terörist öldürüldükçe düşmanlık cephesi genişliyor. Bu kanı ancak ve ancak Saadet Partisi durdurabilir."

Haber Ara