Dolar

32,5261

Euro

34,8598

Altın

2.442,85

Bist

9.915,62

Kalkınma Bakanlığından Türk Böbrek Vakfı'na destek

Kalkınma Bakanlığından Türk Böbrek Vakfı'na destek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 11:28:48

Kalkınma Bakanlığından Türk Böbrek Vakfı'na destek
Türk Böbrek Vakfı'nın Trakya'da böbrek sağlığının korunmasına yönelik projesi, Kalkınma Bakanlığından mali destek almaya hak kazandı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde yapılacak "Böbrek Hastalıkları ve Son Dönem Kronik Böbrek Yetmezliği Hastalığı ile Mücadele" başlıklı saha çalışmaları projesi, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından "2015 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamına alındı.

Proje kapsamında üç ilde birinci basamak hekimlere (aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi ve hastanelerin acil servis hekimleri), nefroloji uzmanı öğretim görevlileri tarafından seminerler verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, hazırlanan projeyle farkındalığı az ve sinsi olarak ilerleyen böbrek hastalıkları ve ileri evresi olan son dönem kronik böbrek yetmezliği konusunda saha çalışmaları yapılacağını belirtti.

Çocuklara, öğretmen ve velilere beslenme alışkanlıklarıyla ilgili verilecek eğitimlerle böbrek hastalıkları konusunda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturulacağını ifade eden Erk, şöyle devam etti:

"Böbrek hastalıklarının evreleri, hastalığın teşhisi, takipleri ve ilaç kullanımları konularında bilgilendirmeler yapılacak. Böbrek hastalıklarının ileri evresi olan son dönem kronik böbrek yetmezliği Türkiye'de önemli bir halk sağılığı sorunu. Örnek bir proje olarak Trakya illerinde yapılacak bu çalışmayla hem bireylerin yaşam kalitelerinin ve üretime olan katkılarının artması sağlanacak hem de bilinçlendirme ve farkındalık yaratmak suretiyle böbrek hastalıklarının önlemesi sayesinde sağlık giderlerinde tasarruf sağlanacak."

Erk, bilinçlendirme ve sağlık giderlerindeki tasarrufla kamu yararı oluşturulacağını ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişmesine katkı sağlanacağını kaydetti.

Haber Ara