Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü

İzmir'de şehit yakınları ve gazilere iftar verildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 23:05:29

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü
İzmir'de, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere iftar verildi.

Konak'taki orduevinde düzenlenen etkinliğe, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutan Orgeneral Abdullah Recep, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Galip Mendi de katıldı.

İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, etkinlikte yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Jandarma Genel Komutanlığının başarılarla dolu, köklü bir tarihe sahip olduğunu kaydeden Koçyiğit, "Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici, kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletin yanında yer almıştır, almaya da devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olmuştur." diye konuştu.

Programda jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı dolayısıyla il genelinde düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber Ara