Dolar

32,2635

Euro

35,1457

Altın

2.466,81

Bist

10.319,96

İzmir merkezli 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

İzmir merkezli 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-05 19:25:45

İzmir merkezli 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonu
İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltında bulunan 36 şüphelinin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettikleri" iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında merkez valisi, mülkiye müfettişleri, emniyet müdürleri ve polislerin de bulunduğu şüphelilerin sorgusu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde yapılıyor.

Şüphelilerin ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri belirtilirken, bazı şüphelilerin ise kamuoyunda "casusluk davası" olarak bilinen "Askeri ve bilgi belge bulundurma" davası öncesi düzenlenen operasyonda sıralı amirlerinin verdiği görevleri yerine getirdiklerini söyledikleri öğrenildi.

- Adliyeye yarın çıkarılmaları bekleniyor

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve ifadeleri işlemleri tamamlanan 12 kişi, dün savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

İfade işlemleri süren 36 şüphelinin yarın İzmir Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.

İzmir merkezli 18 ilde Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon kapsamında 57 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmış, 48 kişi gözaltına alınmıştı. Haklarında yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen'in de aralarında yer aldığı 9 kişinin, firari durumda olduğu belirtilmişti.

Haber Ara