Dolar

32,2741

Euro

34,7826

Altın

2.407,62

Bist

10.275,32

İzmir'de köpeğin saldırısına uğrayan 3,5 yaşındaki çocuk

İzmir'de köpeğin saldırısına uğrayan 3,5 yaşındaki çocuk

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-24 15:46:22

İzmir'de köpeğin saldırısına uğrayan 3,5 yaşındaki çocuk
Karabağlar ilçesinde bir köpeğin saldırısına uğrayan 3,5 yaşındaki Kerem Berat İşcan'a, cerrahi operasyon yapıldı.

Yeşilyurt Sevgi Yolu'nda uğradığı saldırının ardından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan İşcan, Plastik Cerrahi Servisi'nde ameliyat edildi.

Sağ kulağı ve saç derisinin bir bölümünü kaybettiği öğrenilen Berat İşcan'ın ameliyattan sonra sağlık durumunun iyi olduğu ancak çok korktuğu öğrenildi.

Çocuğun babası Serkan İşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin bir araba kiralama şirketinde, eşinin ise tekstil atölyesinde çalıştığını, bu nedenle oğluna babaannesinin baktığını anlattı.

Gündüz evden 30 metre mesafedeki bakkala dondurma almak için giden oğluna Arjantin Dogo ve Pitbull kırması olduğu belirtilen bir köpeğin saldırarak yaraladığını söyleyen İşcan, şunları anlattı:

"Çocuğumuzun saç derisinin büyük kısmını ve kulağını almış. Organ kaybı var. Doktorlar bir ameliyat daha olacağını söylüyor. Buna şükrediyoruz. Daha ciddi bir durum olabilirdi. Yapacak bir şey yok. Olan oldu. Şimdi elimden geldiği kadar yargı sürecini devam ettireceğim. Bizim çocuğumuz yaralandı, başka çocuklar yaralanmasın."

Saldırgan köpeğin Berat'ın 5 katı ağırlığında olduğunu da söyleyen Serkan İşcan, "Oğlumun sağlık durumu çok iyi değil. Bir süre hiç konuşmadı. Köpek ve sahibine ne olduğunu ise hiç bilmiyorum" diye konuştu.

İşcan, saldırgan köpeklerin toplum içine çıkarılmaması, yetkililerin konuyla ilgili denetimler yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan köpeği olay yerinde bırakarak kaçan hayvan sahibi Ş.G'nin evine gelmediği, şahsın yakalanması için çalışma yapıldığı belirtildi. Olay yerinden savcılık kararıyla Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürülen köpeğin aşılarının eksik olduğu, agresif olması nedeniyle özel bir alanda tutulduğu bildirildi.

Dün, Yeşilyurt Sevgi Yolu'nda arkadaşlarıyla bakkala giden Kerem Berat İşcan, Ş.G'ye ait köpeğin saldırısında yaralanmış, vatandaşların müdahalesiyle kurtarılmıştı.

Haber Ara