Dolar

32,2661

Euro

34,9366

Altın

2.424,82

Bist

10.479,16

İtalya Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonu

İtalya Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 23:17:01

İtalya Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonu
İtalya Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Ankara'da resepsiyon düzenlendi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve Savunma Ateşesi Deniz Kurmay Albay Daniele Civico evsahipliğinde Elçilik'te gerçekleşen resepsiyona, başkentteki misyon şefleri ve askeri ateşeler ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden yetkililer katıldı.

Civico, yaptığı konuşmada, 4 Kasım 1918'in 20. yüzyılın başlarına derin izlen bırakan büyük savaşın sona erdiği tarih olduğunu belirterek, 98 yıl önce o tarihte dönemin insanlarını harekete geçirerek toplum olmasını sağlayan kollektif güçle İtalya'nın birleşme sürecinin tamamlandığını ifade etti.

İtalya'nın tarihinde Silahlı Kuvvetlerin katkılarının herkes tarafından onaylanan bir değere sahip olduğunu vurgulayan Civico, İtalyan askerlerinin kara, hava, deniz olmak üzere hem ülkede hem depremin vurduğu bölgelerde sivil savunmaya destek olmak amacıyla hem de yurtdışındaki kriz bölgelerinde emniyeti ve istikrarı sağlamaya çalıştığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenleri saygıyla anan Civico, ülkesinin, demokratik yollarla seçilenlerin yanında olduğunu ve her türlü başkaldırıyı kınadığını bildirdi.

Civico, terör nedeniyle hayatın kaybedenleri hatırlayarak hem dünyada hem bölgede ve hem de Türkiye'de barış ve huzurun daim olmasını diledi.


Haber Ara