Dolar

32,2824

Euro

34,9513

Altın

2.444,99

Bist

10.173,42

İtalya'dan Libya'nın güney sınırlarına lojistik üs projesi

Lojistik üs, Libya'nın güney sınırındaki sınır muhafızları ve BM organizasyonlarına ev sahipliği yapacak

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-15 21:50:08

İtalya'dan Libya'nın güney sınırlarına lojistik üs projesi
" İtalya'nın, Libya'nın güney sınırlarında, sınır güvenliği ve burada yer alacak Birleşmiş Milletler (BM) organizasyonları için lojistik üs kuracağı bildirildi.

İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti başkanlığında bugün Roma'da, İtalya ile Libya arasında, 2 Şubat'ta imzalanan memorandum gereği hayata geçirilen uygulamaları izleme komitesi toplantısı yapıldı.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, toplantıda, Libya'nın güney sınırında güvenliği tesis edecek sınır muhafızlarının ve insani yardımlara dönük BM organizasyonlarının faaliyetlerine yönelik İtalya'nın bir lojistik üs kurması kararı alındı.

Bakan Minniti, partisi Demokrat Partinin yayın organına verdiği demeçte, Libya'nın güney sınırlarını korumanın terör riskini önlemek açısından da önemli olduğunu belirterek, "Libya'nın güney sınırları, merkez Afrika'ya açılan bir kapı. Aynı zamanda bir başka deyişle Avrupa'ya açılan kapı. Burası hem insan kaçakçılarıyla mücadele hem de terör riski açısından çok önemli. Buradan pek çok yabancı savaşçının toplu geçiş riskiyle karşı karşıyayız. Yabancı savaşçılar için, göçmenlerin Avrupa'ya ulaştığı bu yolu izlemek onlar için en kolay yol olabilir." ifadelerini kullandı.


Haber Ara