Dolar

32,3744

Euro

34,6905

Altın

2.419,93

Bist

10.082,77

İstanbul'daki terör örgütü operasyonları

İstanbul'daki terör örgütü operasyonları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 11:52:35

İstanbul'daki terör örgütü operasyonları
İstanbul'da terör örgütlerine yönelik operasyonlarda yakalanarak adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen 10 kişi ile DAEŞ üyesi olduğu öne sürülen 5 kişinin işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrollerinin ardından, 15 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

- DAEŞ yöneticisi olduğu iddia edilen Abdullayev de tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca ifadesi alınan 15 şüpheliden, terör örgütü PKK üyesi olduğu öne sürülen 2 şüpheli serbest bırakılırken, 13 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Mahkeme, terör örgütü PKK üyesi olduğu öne sürülen 8 kişiden 2'sinin tutuklanmasına, 6'sının serbest bırakılmasına, terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen 5 şüpheliden de 3'ünün tutuklanmasına, 2'sinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Tutuklananlar arasında DAEŞ'in "Türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi" olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev de yer aldı.

Bu arada, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na dün sevk edilen 31 kişi arasında, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenleyecekleri iddiasıyla 3 gün önce yakalanan 6 şüphelinin de bulunduğu ve tümünün serbest kaldığı öğrenildi.

- Operasyonlar

İstanbul'da 24 Temmuz'da, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla 26 ilçede 140 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, operasyonda Günay Özarslan, Bağcılar Bülbül Sokak'taki evde ölü ele geçirilmişti.

Operasyonda gözaltına alınan PKK, DAEŞ ve Türkiye İhtilalci Komünist Birliği (TİKB) üyesi oldukları iddia edilen 31 şüpheli, dün İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmiş, PKK üyesi olduğu öne sürülen 3 kişi ile DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen ve 'El Kaide terör örgütü yöneticiliği' davasından hükümlü 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk tutuklanmıştı.

Haber Ara