Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

İstanbul'da sahte içkiden ölüm iddiası

İstanbul'da sahte içkiden ölüm iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 02:10:00

İstanbul'da sahte içkiden ölüm iddiası
Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da son 10 günde benzer şikayetlerle hastanelere başvuran ve yapılan tetkiklerinde alkol zehirlenmesinden etkilendiği anlaşılan 47 kişiden, 6'sının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kentteki çeşitli hastanelere başvuran 47 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"18 Ekim 2015 tarihinden bu yana hastanelerimize müracaat eden 47 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiği anlaşılmış olup, bu vatandaşlarımızdan 6'sı maalesef hayatını kaybetmiştir. Hastalarımızdan 5'i kendi isteğiyle hastanelerimizden ayrılmış olmakla beraber, 18'i tedavi süreçleri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 23 hastamızın ise hastanelerdeki tedavisi devam etmektedir. Bu hastalarımızdan 7'sinin hayati tehlikesi mevcuttur. Zehirlenme vakalarının nedeninin ortaya çıkarılması için yatan hastalardan alınan numuneler incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir."

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki kriz merkezinden tüm gelişmelerin yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, emniyet birimleriyle gerekli bilgi paylaşımının da yapıldığına işaret edildi.

Açıklamada, "Hasta vatandaşlarımızın yakınları da tedavi süreçleriyle ilgili olarak sürekli bilgilendirilmektedir. Gelişmeler doğrultusunda kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Haber Ara