Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik operasyon

'Cinayet, yaralama, yağma, tehdit, mala zarar verme, iş yeri kurşunlama ve cinsel taciz' gibi suçları işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 24 şüpheliden 6'sı tutuklandı - Şüphelilerden 18'i ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 17:26:57

İstanbul'da organize suç örgütüne yönelik operasyon
Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir ve Maltepe'de düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan açıklamada, Anadolu yakasında muhtelif bölgelerde örgütlü şekilde 2015 yılından itibaren "nitelikli yağma, silahla tehdit, kasten yaralama, mala zarar verme ve 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarını işledikleri iddia edilen suç örgütü liderleri E.K, A.K, M.U. ve diğer örgüt üyeleri hakkında Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Ataşehir'de Eray Gürçay'ın "kasten öldürülmesi" olayı ve 2015 yılından 2017 yılına kadar farklı tarihlerde değişik suçları işledikleri iddiasına ilişkin yeterli şüphe ve delil elde edilen örgüt liderleri dahil 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildirilen açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 20 Şubat'ta operasyon düzenleyerek, 24 şüpheliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Açıklamada, şüphelilerin soruşturma savcısı tarafından savunmalarının alındığı ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, şüphelilerden suç örgütü liderleri E.K. ve A.K. ile T.Ü, A.G, V.A. ve F.G'nin tutuklandığı, 18 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı anlatıldı.

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan şüphelilerin tutuklanması ve haklarında yakalama emri düzenlenmesi talebiyle Sulh Ceza Hakimliği kararına itiraz edildiği ifade edilen açıklamada, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Haber Ara