Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İstanbul'da fidyecilere yönelik operasyon

İstanbul'da fidyecilere yönelik operasyon

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-24 10:50:24

İstanbul'da fidyecilere yönelik operasyon
İstanbul'da, Suriyeli iş adamının oğlunu kaçırarak, 500 bin dolar fidye istedikleri öne sürülen 3 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 19 Eylül'de başvuran Suriyeli iş adamı Mustafa Jafar, 16 yaşındaki oğlu Muhammed Jafar'ın geç saatlere kadar eve gelmediğini ve kendisinden haber alamadıklarını bildirdi.

Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, Muhammed Jafar'ın Gaziantep'teki ağabeyini telefonla arayan kimliği bilinmeyen kişilerin, kardeşini kaçırdıklarını ve 1 milyon dolar karşılığında serbest bırakacaklarını söyledikleri, daha sonra fidyeyi 500 bin dolara indirdikleri öğrenildi.

Polis ekiplerinin araştırmasında, Muhammed Jafar'ın 19 Eylül günü akşam saatlerinde Fatih'teki evine giderken, Fevzipaşa Caddesi'nde kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından bir otomobile zorla bindirilerek kaçırıldığı tespit edildi.

Bölgedeki MOBESE kayıtlarını izleyen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Jafar'ın kaçırıldığı aracın kiralık olduğunu ve kaçıran kişilerin eşkalini tespit etti.

Bu arada, Muhammed Jafar'ın ağabeyini tekrar arayan şüpheliler, 22 Eylül'de gece saatlerinde 500 bin dolar fidyeyi almak için Kadıköy Altıyol mevkisinde buluşmak istediklerini söyledi.

Sivil polislerin kontrolünde Kadıköy'e giden Jafar'ın ağabeyi, kardeşini kaçıran kişilerle buluştu. Gasp Büro Amirliği ekiplerinin operasyonuyla Yasin A. (36), Şener G. (41) ve Ergün B. (54) yakalandı. Şüphelilerin yanındaki Muhammed Jafar da kurtarılarak ailesine teslim edildi.

Şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Haber Ara