Dolar

32,3444

Euro

34,7642

Altın

2.399,23

Bist

10.345,21

İsrail polisinin vurduğu Filistinli öldü

İsrail polisinin vurduğu Filistinli öldü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 21:55:25

İsrail polisinin vurduğu Filistinli öldü
Kudüs'te öğle saatlerinde "İki İsrailliye bıçaklı saldırı düzenlediği" iddia edilen ve polis tarafından ateş açılan sonucu yaralanan Filistinli gencin öldüğü bildirildi.

İsrail Kanal 10 televizyonunun haberinde "Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde öğle saatlerinde bıçaklı saldırı gerçekleştiren ve polis tarafından vurularak sırtından yaralanan Filistinli genç öldü" ifadesine yer verildi.

İsrail polis sözcüsü Luba Samiri konuya ilişkin ilk açıklamasında "Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde iki İsrailliyi bıçaklayan 23 yaşındaki bir Filistinlinin açılan ateş sonucu ciddi şekilde yaralandığını" belirtmişti.

Filistinli gencin bıçakladığı iddia edilen iki İsraillinin ise hafif ve orta derecede yaralandığı açıklanmıştı.

Samiri, daha sonra yaptığı ikinci açıklamada ise iki İsrailliden birinin polis kurşunuyla yaralandığını bildirmişti.

Filistinli gencin bir İsrailliyi bıçakla yaraladığını diğerine ise bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğunu ifade eden Samiri, Filistinli gencin polis tarafından açılan ateş sonucu etkisiz hale getirilmesi sırasında diğer İsraillinin ayağına isabet eden kurşunla yaralandığını belirtmişti.

Öte yandan İsrail Radyosunun haberine göre, bir İsrail askeri Kudüs'ün kuzeydoğusunda yer alan Anata bölgesinde Filistinliler tarafından atılan taşlarla hafif şekilde, Batı Şeria'da da bir kadın yerleşimci, aracına düzenlenen taşlı saldırıda yaralandı.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla bölgede giderek tırmanan gerginlik, Batı Şeria ve Gazze'de düzenlenen gösterilerde çıkan çatışmalarla ciddi boyuta ulaştı.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde hemen hemen her gün "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybediyor.

Haber Ara