Dolar

32,2526

Euro

34,7218

Altın

2.401,32

Bist

10.336,50

İsrail polisinden Doğu Kudüs'teki gösterilere müdahale

İsrail polisi kent merkezindeki Salahaddin Caddesinde düzenlenen gösterilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla müdahale ederken, Ebu Dis'te gerçek mermi kullandı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-20 22:18:20

İsrail polisinden Doğu Kudüs'teki gösterilere müdahale
İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenlenen gösteriye göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla müdahale etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etmek isteyen Filistinliler, kent merkezindeki Salahaddin Caddesinde gösteri düzenledi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail polisinin göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullandığı müdahale sırasında yaralanan 5 Filistinli hastaneye sevk edildi.

- Ebu Dis'te gerçek mermiyle müdahale

Öte yandan Doğu Kudüs'e bağlı olan ancak İsrail'in inşa ettiği Ayrım Duvarı'yla kentten koparılan Ebu Dis mahallesinde de gösteriler düzenlendi.

Filistin Kızılayı, Ebu Dis'teki gösterilere gerçek mermiyle müdahale eden İsrail askerlerinin bazı Filistinlileri yaraladığını duyurdu.

Açıklamada, yaralıların durumu ve sayısına ilişkin ise bilgi verilmedi.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasından bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail güvenlik güçlerinin müdahalelerinde yüzlerce Filistinli yaralandı.

Haber Ara