Dolar

32,5132

Euro

34,8579

Altın

2.442,82

Bist

9.915,62

İsrail'in, Gazze'de balık avlama mesafesini artırması

Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Ayyaş, uluslararası topluma, Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 20 deniz miline çıkarması için İsrail'e baskı uygulaması çağrısında bulundu

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-05 20:29:31

İsrail'in, Gazze'de balık avlama mesafesini artırması
Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, uluslararası topluma, Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 20 deniz miline çıkarması için İsrail'e baskı uygulaması çağrısı yaptı.

Ayyaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, avlanma mesafesini 6'dan 9 deniz miline çıkarmasının kendilerinin faydasına olmadığını söyledi.

Tam tersine bunun yakıt açısından zarar oluşturduğunu dile getiren Ayyaş, durumun balıkçıları hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

Yeterli avlanmanın 12 deniz milinde yapıldığını belirten Ayyaş, ancak İsrail'in bunu engellediğini kaydetti.

Ayyaş, uluslararası topluma, Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 20 deniz miline çıkarması için İsrail'e baskı uygulaması çağrısında bulundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail arasında 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması'na göre, Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi'nden 20 mil açığa kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak İsrail yönetimi, Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.


Haber Ara