Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 23:18:54

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de ekimin başından bu yana 20 Filistinli, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ayın 1'inden bu yana 9'u Gazze'de olmak üzere 20 Filistinli'nin İsrail askerlerince öldürüldüğü, 530 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı da gerçek kurşunlarla 23, plastik mermilerle 135 kişinin yaralandığını, göz yaşartıcı bombalardan etkilenen 371 kişinin de boğulma tehlikesi geçirdiğini kaydetti.

Bugün İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri yapmak isteyen Filistinlilere ateş açması sonucu 2 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la yaptığı telefon görüşmesinde Filistin topraklarında yaşanan olayları değerlendirdi.

Filistin Haber Ajansı WAFA'nın haberine göre, Kerry, Abbas'a Filistinliler ile İsrailliler arasındaki çatışmaların durdurulması için çalışmaların devam ettiğini iletti.

Abbas ise İsrail yönetimimin, Yahudi yerleşimcilerin provokatif eylemlerine son vermesi çağrısı yaptı.

Yahudi yerleşimcilerin ağustosun başlarında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor.

Haber Ara