Dolar

32,2779

Euro

35,1022

Altın

2.472,45

Bist

10.319,96

Israil'in Filistinlilere yonelik gozaltilari

Israil'in Filistinlilere yonelik gozaltilari

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-18 13:44:33

Israil'in Filistinlilere yonelik gozaltilari
İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde 27 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Batı Şeria'nın Cenin, Kalkiya, Nablus, Ramallah ve El-Halil kentlerinde isimleri arananlar listesinde bulunan 27 Filistinlinin gözaltına alındığı" belirtildi.

Gözaltına alınan Filistinlilerden 4'ünün Hamas aktivisti olduğu ifade edildi.Öte yandan Cebel el-Halil Yahudi Yerleşim Birimi Kurulu, Filistinli işçilerin bölgedeki yerleşim birimlerine giriş ve çalışmalarının yasaklanması kararı aldı.

İsrail devlet radyosunun haberinde, "Cebel el-Halil Yerleşim Birimi Kurulu, söz konusu bölgedeki yerleşim birimlerine bugün Filistinli işçilerin girişlerinin yasaklanması kararı aldı" denildi.

Söz konusu kararın dün El-Halil yakınlarındaki bir Yahudi yerleşim biriminde gerçekleştirilen bıçaklı saldırı nedeniyle alındığı belirtildi.

İsrail ordusu, dün, Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kenti yakınlarında yer alan Otniel Yahudi yerleşim biriminde bir eve giren kişinin, bir kadını bıçaklayarak öldürdüğünü, askerlerin kaçan saldırganı yakalamak için arama başlattığını duyurmuştu.

Haber Ara