Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İsrail Başbakanı Netanyahu Londra'da

İsrail Başbakanı Netanyahu Londra'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 16:42:04

İsrail Başbakanı Netanyahu Londra'da
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Ortadoğu, DAEŞ liderliğindeki militan Sünniler ile İran'ın liderliğindeki militan Şiilerin çifte kuvveti altında parçalanıyor" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'ya resmi ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Başbakanlık'ta İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi. İkili, görüşme öncesinde İngiliz basınına açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, Ortadoğu'nun "DAEŞ liderliğindeki militan Sünniler ile İran'ın liderliğindeki militan Şiilerin çifte kuvveti" altında parçalandığını savundu ve "hem Ortadoğu hem de Afrika'daki bu durumla mücadele için pratik yollarla işbirliği yapabileceklerine inandığını" belirtti.

Netanyahu, ayrıca Filistin-İsrail sorununa ilişkin olarak, "Müzakereleri Filistinlilerle doğrudan, hiçbir koşul olmadan hemen tekrar başlatmaya hazır olduğunu" söyledi.

İngiltere Başbakanı Cameron da ülkesi ile İsrail arasındaki ilişkilerin yakınlığına dikkati çekti. Ekonomik ve ticari ilişkilerin büyüdüğü dile getiren Cameron, İsrailli mevkidaşı ile görüşmesinde özellikle DAEŞ'in oluşturduğu "muazzam önemli küresel tehditleri" ele almak istediğini kaydetti.

Netanyahu'nun İngiltere ziyareti, özellikle Filistin'i destekleyen ve savaş karşıtı kuruluşların tepkisini çekiyor. Başbakan Cameron'ın Netanyahu ile görüşmesini protesto eden yüzlerce kişi dün Başbakanlık binası önünde toplanmıştı. Bina önünde ayrıca İngiltere'deki İsrail destekçisi gruplar da bir araya gelerek karşı gösteri düzenlemişti.

Haber Ara