Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin yargılanmasına tepkiler

Ramallah'ta yüzlerce kişi, Filistin emniyet güçlerinin göstericilere yönelik müdahalesini protesto etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-13 21:02:36

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin yargılanmasına tepkiler
Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yüzlerce Filistinli, Filistin emniyet güçlerinin dün düzenlenen gösterilere müdahalesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Aktivistlerin sosyal paylaşım sitelerinden yaptığı "yürüyüş" çağrısına karşılık veren ve aralarında Filistinli grupların liderleri ile milletvekillerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, El-Menara Meydanı'ndan harekete geçti. Yürüyüşe katılanlar, Filistin emniyetinin uygulamalarını kınayan slogan attı ve göstericilere saldıranların sorgulanması çağrısı yaptı.

Yürüyüşü haberleştiren gazeteciler de göstericilere müdahalede bulunulmasına tepki amacıyla mavi kıyafetler giydi.

Yürüyüşte AA muhabirine açıklamada bulunan İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Adnan, "Dün yaşananlar tehlikeli, özgürlüklere yapılmış bir saldırı ve Filistin halkının militarize edilmesi çalışmasıdır." dedi.

Düzenledikleri yürüyüşle Filistin halkının özgürlük mücadelesinde tek vücut olduğunu ve gösterilere şiddet kullanılarak yapılan müdahalelerin başarılı olamayacağını vurguladıklarını belirten Adnan, "İsrail tarafından öldürülen bir Filistinlinin yargılanmasına tepki amacıyla düzenlenen gösteriler kim için dağıtılıyor?" diye konuştu.

İsrail askerlerinin, geçen hafta Ramallah kentine yaptığı baskında Basil el-Arac isimli 31 yaşındaki Filistinli vurularak öldürülmüştü.

Filistin emniyet güçleri de dün Ramallah Sulh Mahkemesi önünde toplanan Arac'ın yakınlarının ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu göstericilere göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale etmiş, yaklaşık 20 kişi gazdan etkilenmişti.

İsrail askerlerinin Ramallah kentine yaptığı baskında öldürdüğü Arac'ın, daha önce 5 arkadaşıyla "ruhsatsız silah taşımakla" suçlandığı davanın duruşması dün yapılmış ancak sanık hayatta olmadığı için davanın düşürülmesine hükmedilmişti.


Haber Ara