Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İspanya'da boğanın boynuzladığı 1 kişi öldü

İspanya'da boğanın boynuzladığı 1 kişi öldü

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-14 15:45:08

İspanya'da boğanın boynuzladığı 1 kişi öldü
İspanya'da bu yaz düzenlenen festivallerde akşam matador karşısına çıkacak boğaların toplu halde koşturularak arenaya sokuldukları sırada, yolda boğaların saldırısına uğrayıp ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

Ülkenin güneyindeki Murcia kentinin Blanca kasabasında düzenlenen festival sırasında dün sabah boğalarla beraber yapılan sokak koşusu sırasında bir boğanın boynuz darbelerine maruz kalan 55 yaşındaki bir erkek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Aynı etkinlikte yine başka bir boğanın boynuz saldırısı ile yaralanan bir kişinin de hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Geçtiğimiz temmuz ayından bu yana Alicante'de Fransız bir turist, Castellon ve Toledo'da birer kişi boğaların boynuz darbeleriyle hayatlarını kaybetmişti.

İnsanların boğalarla birlikte sokakta koştuğu festivallerin en ünlüsü ise "San Fermin" adı altında İspanya'nın Pamplona kentinde temmuz ayında düzenleniyor.

- San Sebastian'da yasaklanan boğa güreşleri tekrar başlatıldı

Öte yandan İspanya'da akşam yapılan boğa güreşleri öncesinde insanların boğalarla birlikte gündüz sokaklarda arenaya kadar birlikte koştuğu etkinlikler son yıllarda kamuoyunda oldukça sık tartışılan bir konu.

Ülkenin kuzeyindeki San Sebastian kentinde 2011'de göreve gelen belediye yönetimi aldığı kararla kentte boğa güreşlerini yasaklamıştı.

Ancak 2 yıldır yasak olan boğa güreşleri, geçen yıl mayıs ayında seçimleri kazanan yeni yönetim tarafından tekrar başlatıldı.

San Sebastian'da 2 yıl aradan sonra dün ilk kez yapılan boğa güreşi, 19 Haziran 2014 tarihinde devlet başkanlığı görevini resmen oğlu Kral 6. Felipe'ye bırakan, eski Kral Juan Carlos da izledi.

Öte yandan arena önünde boğa güreşleri karşıtı bir grup eylem yaparken, İspanya'daki monarşi sistemini de protesto etti.

Haber Ara