Dolar

32,2219

Euro

35,1339

Altın

2.464,79

Bist

10.319,96

İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu

İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-16 02:51:38

İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu
Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi'nin Diplomatik İşlerden Sorumlu Danışmanı Hamis el-Cuheynavi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı oluşturulan koalisyona katılmalarının herhangi bir ülkeye askeri müdahalede bulunma anlamı taşımadığını söyledi.

AA muhabirine konuşan Cuheynavi, Suudi Arabistan yönetiminin pazartesi günü kuruluşunu duyurduğu koalisyonla ilgili değerlendirmede bulundu.

Cuheynavi, "Tunus'un koalisyona iştiraki herhangi bir ülkeye askeri müdahalede bulunacağımız anlamına gelmemektedir. Biz Suudi Arabistan'ın girişimine sadece siyasi olarak destek verdik" dedi.

Cuheynavi, Tunus'un Suudi Arabistan ile olan diplomatik ilişkileri nedeniyle girişime destek verdiklerini vurguladı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da önceki gün 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak açıklanmıştı.

Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı kaydedilmişti.

Haber Ara